mgm nvj maart

— maandag 28 april 2014, 21:21 | 0 reacties, praat mee

Blendle passeert grens 20.000 gebruikers

Op de dag van lancering heeft Blendle, het systeem waarmee online losse stukken uit Nederlandse kranten en tijdschriften gekocht kunnen worden, de grens van 20.000 geregistreerde klanten gepasseerd. In de afgelopen maanden waren al zo'n 15.000 test-lezers toegelaten. De eerste dag kwamen daar dus duizenden gebruikers bij. Bedenker en mede-oprichter Marten Blankesteijn liet weten dat abonnees van de dagbladen hun krant gratis in Blendle kunnen lezen. Alleen De Telegraaf en NRC doen niet mee aan die mogelijkheid. Laatste wijziging: 29 april 2014, 00:23

Op de feestelijke start van Blendle in Amsterdam-Noord waren een paar honderd gasten afgekomen. Blankesteijn en mede-oprichter Alexander Klöpping hielden op het podium een praatje en haalde een van de eerste testers op het podium. Kevin (19) uit een plaatsje in de buurt van Groningen staat voor hen model voor de nieuwe gebruiker: jong, maatschappelijk geïnteresseerd, geen krantenlezer en bereid tot het betalen voor online content.

Kevin had via Marktplaats voor een test-abonnement op Blendle met 96 euro het hoogste bedrag geboden. ‘Mijn bek viel helemaal open’, aldus Klöpping. ‘Mensen zijn dus bereid alleen al te betalen om te mogen betalen.’

Volgens Klöpping is 71 procent van de huidige Blandle-gebruikers jonger dan 40 jaar en gaat dat Blendle tot een succes maken. Bestaande media boren een hele nieuwe doelgroep aan.

Alle grote uitgevers van Nederland doen inmiddels mee met Blendle. Het Financieele Dagblad nog niet, maar daar wordt nog wel mee gesproken.

Christiaan Ruesink, hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, zegt dat hij vooral benieuwd is of mensen die vaak het AD lezen via Blendle ook een abonnement nemen. De financiele stap van losse artikelen naar een abonnement is nog wel groot, maar daar zou wellicht wat aan gedaan kunnen worden met bijvoorbeeld deelabonnementen. Maar zover is het nog niet.

Een opvallende functie in Blendle is de ‘niet goed, geld terug-knop’. Volgens Klöpping wordt daar in 3 procent van de gevallen gebruik van gemaakt en is de psychologische winst groot. Het maakt de drempel om artikelen te gaan lezen veel kleiner.

Internationaal is er veel interesse voor Blendle en de kans is groot dat het product de grens over gaat. Klöpping: ‘We weten niet wat we meemaken.’

Ook Villamedia is te lezen in Blendle.

Vincent Everts bij de start van Blendle:

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.