Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 22 oktober 2008, 08:59

Birmese journaliste wint prestigieuze award

De Birmese journaliste Aye Aye Win heeft de prestigieuze Journalism and Courage Award 2008 gekregen. Aye Aye Win werkt al 20 jaar als correspondent voor persbureau Associated Press in Myanmar (het vroegere Birma). Het land wordt gezien als een 'begraafplaats voor de vrije pers'. Dat blijkt ook uit de Press Freedom Index, die vandaag is gepubliceerd. Myanmar sluit bijna de lijst met een 170ste plek. van de 173. Aye Aye Win is een van de weinige vrouwelijke journalisten in haar land. Om haar werk te kunnen doen verandert ze regelmatig van uiterlijk, ze verkleed zich en past haar kapsel aan zodat ze niet opvalt als ze verschillende regio's bezoekt. Aye Aye Win schrijft kritisch over de autoriteiten en dus word ze in de gaten gehouden en wordt haar telefoon regelmatig afgeluisterd. ook heeft Aye Aye Win het mede mogelijk gemaakt dat buitenlandse journalisten over het land kunnen berichten. Meer bij IWMF

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.