persveilig seminar

— dinsdag 31 juli 2018, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Beyoncé krijgt regie over haar eigen Vogue-cover

© Sebastiao Moreira | EPA

Beyoncé heeft de broek aan als het gaat om de cover van het septembernummer van de Amerikaanse Vogue. De wereldberoemde zangeres siert zelf op de cover, en kreeg van hoofdredacteur Anna Wintour de vrije hand om te beslissen over de foto voor de cover, het binnenwerk en de (lange) bijschriften, die ze volgens bronnen van Huffington Post zelf schreef. Laatste wijziging: 31 juli 2018, 09:24

Het is vrij spectaculair dat een cover-model zoveel zeggenschap krijgt over hoe ze in de Vogue wordt gepositioneerd. Normaal gesproken hebben geportretteerden geen inspraak.

Beyoncé koos zelfs haar eigen fotograaf. Dat resulteerde erin dat voor het eerst in de 126-jarige geschiedenis van het iconische modetijdschrift een zwarte fotograaf verantwoordelijk is voor de belangrijkste shoot. Het gaat om de 23-jarige fotograaf Tyler Mitchell. Hij werkte eerder ook al voor Givenchy en Marc Jacobs.

Huffington Post speculeert dat het aankomende septembernummer – traditioneel de belangrijkste editie van het jaar, want markeert de start van het nieuwe mode-seizoen – wel eens de laatste van Wintour kan zijn. Volgens verschillende bronnen van de website, zou ze iets anders gaan doen. De uitgever ontkent dat.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.