— dinsdag 31 juli 2018, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Beyoncé krijgt regie over haar eigen Vogue-cover

© Sebastiao Moreira | EPA

Beyoncé heeft de broek aan als het gaat om de cover van het septembernummer van de Amerikaanse Vogue. De wereldberoemde zangeres siert zelf op de cover, en kreeg van hoofdredacteur Anna Wintour de vrije hand om te beslissen over de foto voor de cover, het binnenwerk en de (lange) bijschriften, die ze volgens bronnen van Huffington Post zelf schreef.

Het is vrij spectaculair dat een cover-model zoveel zeggenschap krijgt over hoe ze in de Vogue wordt gepositioneerd. Normaal gesproken hebben geportretteerden geen inspraak.

Beyoncé koos zelfs haar eigen fotograaf. Dat resulteerde erin dat voor het eerst in de 126-jarige geschiedenis van het iconische modetijdschrift een zwarte fotograaf verantwoordelijk is voor de belangrijkste shoot. Het gaat om de 23-jarige fotograaf Tyler Mitchell. Hij werkte eerder ook al voor Givenchy en Marc Jacobs.

Huffington Post speculeert dat het aankomende septembernummer – traditioneel de belangrijkste editie van het jaar, want markeert de start van het nieuwe mode-seizoen – wel eens de laatste van Wintour kan zijn. Volgens verschillende bronnen van de website, zou ze iets anders gaan doen. De uitgever ontkent dat.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.