word actief nvj klein

— donderdag 18 september 2014, 13:33 | 0 reacties, praat mee

11 keer: beter vinden met LinkedIn

LinkedIn is onverminderd populair in Nederland. Van de 17 miljoen inwoners die ons land telt, hebben er 5 miljoen een account op het zakelijk sociaal netwerk. Journalisten op zoek naar bronnen kunnen dus flink profijt hebben bij het zakelijke sociale netwerk. Met deze tips vind je wat je nodig hebt. Laatste wijziging: 22 september 2014, 13:09

Wat vacatures zeggen…
Bedrijven die plots snel groeien of een andere richting ingaan, die zetten vacatures uit. Met LinkedIn’s Advanced Job Search achterhaal je zó waar de groei zit. Zoek op bedrijven die binnen je aandachtsveld vallen. Extra tip voor regionale verslaggevers: zoek ook op postcode.

Voertaal: Engels
LinkedIn is een internationaal medium. Dat betekent dat een groot deel van de gebruikers in het Engels communiceert, óók Nederlanders. Neem dat mee in je zoekopdrachten.

Die ene deskundige
LinkedIn-gebruikers kennen zichzelf vaardigheden toe. En ook die skills zijn doorzoekbaar. Deskundige nodig die je alles kan vertellen over moleculaire biologie? Voer die zoekterm dan in bij trefwoorden bij Advanced People Search.

Begin breed en versmal
Een zoekopdracht kan duizenden resultaten opleveren. Toespitsen is the way to go. Dat doe je met het menu dat na het invullen van je zoekopdracht aan de linkerkant van het scherm verschijnt. Toespitsen kan onder andere op bedrijf, locatie, bedrijfstak, onderwijsinstelling, taal of functie. Kan ook helpen de juiste ‘Henk Jansen’ (306 treffers) of ‘Anne de Jong’ (152 treffers) te lokaliseren.

Ga voor groepen
Op LinkedIn barst het van de groepen waar gebruikers samendrommen om te discussiëren over specifieke onderwerpen. De ideale plek dus om een deskundige te vinden of te vragen of iemand een deskundige kan aanraden. Als gewone gebruiker mag je jezelf bij maximaal 50 groepen aansluiten.

Bevestiging zoeken
Scoop op het spoor, maar wil niemand bij het lijdend voorwerp iets bevestigen? Via LinkedIn speur je snel een voormalig employé op die je in de juiste richting stuurt. Kies bij Advanced People Search voor Vorig bedrijf.

We zijn verbonden
Bron gevonden? Sla niet koud aan het acquireren. Zet een gemeenschappelijke kennis in. Meld in je initiële bericht hoe jullie met elkaar verbonden zijn en vooral ook wat je voor elkaar kunt betekenen. Berichten sturen is gratis, mits je via via met verbonden bent. Ben je dat niet, upgrade dan naar een betaald profiel of zoek op een andere manier contact.

Het nieuws ligt op straat staat online
Nieuwe baan? LinkedIn is bij uitstek hét medium om dat te melden. LinkedIn verzamelt die updates op zogeheten Company Pages. Volgen dus, die winkels, firma’s en zaken. Zoek op een bedrijfsnaam en klik op de knop Volgen.

Kanaalsurfen
Weten wat er speelt binnen de economie, gezondheidszorg, IT, media of logistiek? Volg dan één van de tientallen LinkedIn-kanalen. Dat zijn specifieke nieuwspagina’s waar allerlei (internationale) nieuwtjes over een onderwerp voorbij rollen. Doe er je voordeel mee.

Orde in de chaos
Heb je zoveel connecties dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Schep dan orde in de chaos met behulp van tags. Ga naar je contactenoverzicht en maak daar onder het kopje Labels een groepsnaam aan. Klik connecties aan die onder die groep vallen, kies rechts voor Labels bewerken en voeg de connecties aan de juiste groep toe. Zo veeg je alle techneuten, hoofdredacteuren of biologen makkelijk op hun eigen hoopjes. Via hetzelfde menu tover je bij een volgende zoektocht in één klap tevoorschijn wie je nodig hebt.

Bronnen beschermen
Een bron gevonden die belastende informatie doorspeelt, maar die onder geen beding bekend wil worden? Afschermen die connecties! Ga naar accountinstellingen en klik vervolgens op Selecteer wie uw connecties kan zien. Selecteer U alleen en klik op Wijzigingen opslaan.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.