training eu starters

— dinsdag 3 juni 2014, 15:12

‘Beleidsplan NPO in strijd EU-recht’

Omroep Max heeft onderzoek laten doen naar de plannen om de publieke omroep te hervormen, dat meldt NRC. Uit het onderzoek 'Een vlucht naar achteren' dat drie advocaten van Kennedy Van der Laan hebben opgesteld zou blijken dat het beleidsplan dat de Raad voor Cultuur eind maart uitbracht, mogelijk in strijd is met het Europees recht. Ook zou het plan afbreuk doen aan de onafhankelijkheid en de pluriformiteit van de publieke omroep. De Raad voor Cultuur adviseerde aan staatssecretaris Dekker (VVD, Media) om het bestel te hervormen. Naast de omroepen mogen voortaan ook andere bedrijven en organisaties programma’s maken. De NPO, koepelorganisatie van de publieke omroep, zou meer macht moeten krijgen, ten koste van de losse omroepen. Laatste wijziging: 4 juni 2014, 11:24

De kritiek van MAX richt zich op het gegeven dat de NPO een ‘superomroep’ zou worden met ‘driedubbele pet op’: verdeler van budget en zendtijd, inhoudelijk verantwoordelijke, én zelf omroep. Dit zou de NPO zoveel macht geven dat het Europese mededingingsrecht zou worden geschonden.

Ook zouden politiek en publieke omroep te dicht op elkaar komen. Er zou geen effectief toezicht meer zijn. Hierdoor zou het Europese staatssteunrecht worden geschonden.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.