e learning nvj

— maandag 21 december 2015, 12:30 | 0 reacties, praat mee

BBC stopt voortijdig met Formule 1-uitzendingen

Marwan Naamani / AFP

Fans van Formule 1 op de BBC zullen met ingang van volgend seizoen een andere zender moeten opzetten: de BBC beëindigt het contract voor Formule 1-uitzendrechten in een zoektocht naar kostenbesparingen. De Britse omroep zou eigenlijk nog de komende drie jaar racewedstrijden op televisie uitzenden. Laatste wijziging: 21 december 2015, 12:32

BBC Sport meldt zelf dat het “met tegenzin” de uitzendingen van Formule 1 staakt. De sporttak moet volgend jaar 35 miljoen pond bijdragen aan kostenbesparingen, nu de BBC in 2016 een gat van 150 miljoen pond (ruim 205 miljoen euro) in de begroting heeft.

In Engeland zal nu de commerciële zender Channel 4 de Formule 1 gaan uitzenden. BBC Sport zal wel tot 2021 radioverslag blijven doen van de races. Volgens BBC Sport-directeur Barbara Slater is het stoppen met Formule 1 goed voor een groot deel van de gevraagde kostenbesparing.

“Er zijn geen eenvoudige oplossingen. Alle opties die voor ons openstaan zijn allemaal impopulair bij het publiek”, aldus Slater.

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.