— woensdag 3 maart 2010, 08:57

BBC opent dialoog met vakbonden

BBC-topman Mark Thompson praat woensdag met Britse vakbonden over de aangekondigde reorganisatie bij de publieke omroep. Naast een forse reductie op de omvang van de BBC-websites zijn ook twee digitale radiostations met sluiting bedreigd. Daarnaast mag de BBC fors minder geld uittrekken voor de aankoop van buitenlandse dramaseries. Vakbonden Bectu (voor omroepersoneel, red.) en de National Union of Journalists (BUJ) vrezen mogelijk 600 ontslagen. Thomspons zegt dat hij gedwongen ontslagen zo veel mogelijk wil voorkomen. De reorganisatie moet nog worden goedgekeurd door toezichthouder BBC Trust. De NUJ vindt sluiting van radiostations 6 Music en Asian Network (tegen 2011) een halszaak. "Als ze daarmee doorgaan, liggen we op ramkoers", aldus NUJ-voorzitter Jeremy Dear. De reorganisatie is een reactie op teruglopende inkomsten, omdat de hoogte van het kijk- en luistergeld in Engeland onderwerp van discussie is.

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.