— woensdag 17 oktober 2012, 13:46 | 0 reacties, praat mee

BBC onder vuur door pedofiliezaak

De BBC zou een tweede pedofiliezaak in de doofpot hebben gestopt. Nadat de afgelopen weken bekend werd dat de populaire radio dj Jimmy Savile ruim zestig slachtoffers heeft gemaakt in zijn veertigjarige carrière, komt de Britse omroep nu onder nog meer vuur te liggen. Tot op heden heeft de BBC ontkend op de hoogte te zijn geweest van het misbruik van Savile. Er zouden geruchten zijn geweest, maar de BBC-top zou zeker niet de andere kant op hebben gekeken, zo is te lezen bij Reuters. John Simpson, oorlogscorrespondent voor de BBC, onthult nu in The Sun dat hij weet had van een tweede zaak met een radiopresentator die hij 'Uncle Dick' noemt. Toen Simpson het openbaar wilde maken is hij door de BBC-bazen zijn teruggefloten. Simpson heeft deze zaak ook beschreven in zijn autobiografie uit 1999 'Strange Places, Questionable People.' De BBC heeft inmiddels twee onafhankelijke onderzoeken aangekondigd naar de kwestie Savile. Meer bij The Sun / de BBC / Reuters / Daily Mail

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.