— woensdag 18 mei 2011, 09:22

‘BBC niet altijd onpartijdig’

De Britse staatssecretaris voor cultuur, Jeremy Hunt, heeft de ergernis opgewekt van staatsomroep BBC, toen hij tijdens een parlementaire hoorzitting stelde dat de omroep "vaak" de plank misslaat wat betreft onpartijdigheid. Hunt corrigeerde zichzelf daarna, door te stellen dat de BBC onpartijdheid nastreeft maar heilig verklaard zou moeten worden als het ze altijd lukt. Volgens Hunt moet de Britse rekenkamer, het National Audit Office, ongelimiteerd toegang krijgen tot de financiële gegevens van de BBC, zodat de uitgaven van de staatsomroep transparant en open zijn te volgen. Hunt vindt dat de BBC meer moet doen om topsalarissen in te dammen. "Je kunt het werk van de BBC-directeur niet vergelijken met een topman bij ITV (een commercieel station, red.) - dat zijn twee verschillende banen", aldus Hunt.

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.