banner persveilig

— donderdag 22 mei 2014, 14:09

BBC grijpt in na ‘partijdige tweet’

De BBC heeft een journaliste andere taken gegeven en uitgesloten van een rol bij de verslaggeving over lokale en Europese verkiezingen, nadat ze op Twitter een sarcastische opmerking had geplaatst over de rechtse UK Independence Party. "Ik stem op UKip om op te komen voor de blanke racistische man, die zo ondervertegenwoordigd is moderne politiek", schreef Jasmine Lawrence, die voor de BBC eerder verslag deed van verkiezingen. De BBC stelt dat werknemers absolute onpartijdigheid moeten nastreven en dat daarom Lawrence geen rol kan spelen in de komende verkiezingsberichtgeving. Na aanhoudende protesten van UKip-aanhangers, die onder meer haar ontslag eisten, besloot Lawrence haar Twitter-account te wissen. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Twitter BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.