Jodal

— maandag 7 april 2008, 10:10

Balkenende verliest geding ‘islamrede’

De vorige week door het weekblad Opinio gepubliceerde 'islam is een probleem'-rede, die het op conto van premier Balkenende schoof, hoeft niet te worden gerectificeerd. Het is volgens de Amsterdamse rechter "overduidelijk een verzinsel dat op karikaturale wijze polemiek omtrent het christendom en de islam aan de orde stelt en uitlokt". Balkenende had woedend gereageerd op het stuk, dat hij volgens Opinio op een besloten CDA-bijeenkomst zou hebben uitgesproken. De Rijksvoorlichtingsdienst en het Ministerie van Algemene Zaken (MinAZ) lieten persverklaringen uitgaan dat Balkenende op de bewuste zondag gewoon thuis bij zijn gezin was. Opinio werd verweten 'levensgevaarlijk' bezig te zijn. Balkenende schakelt de landsadvocaat in om een bodemprocedure te beginnen. Opinio biedt Balkenende vier volle pagina's ruimte voor een weerwoord. Hoofdredacteur Jaffe Vink bekende overigens zelf de auteur van de neprede te zijn. Bron: NRC Laatste wijziging: 7 april 2008, 12:11

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.