e learning nvj

— woensdag 18 april 2018, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Autoriteit Persoonsgegevens wil einde aan delen KvK-data

ANP

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat onderzoeken over de Kamer van Koophandel (KvK) in strijd met de wet handelt als het adverteerders toegang geeft tot het handelsregister. Wie zich verplicht moet inschrijven bij de KvK (als zzp'er, kleine ondernemer of vve-bestuurslid bijvoorbeeld) wordt al snel overspoeld met commerciële aanbiedingen. De KvK is zich van geen schuld bewust.

“Dat doen we al honderd jaar zo”, aldus een woordvoerder tegenover de NOS - een verwijzing naar de wettelijke verplichting dat het register openbaar moet zijn.

De NOS constateerde verder dat de informatie ook wordt gebruikt door databedrijfjes, die er vervolgens gerichte reclame op Facebook mee kopen. 

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is van belang met welk doel gegevens worden verstrekt. Reclame versturen valt volgens de toezichthouder slecht te verenigen met het oorspronkelijke doel van de gegevensverwerking.

Door een verbod op de lucratieve doorverkoop van informatie zou de KvK veel inkomsten mislopen. Een rechtszaak hangt daarmee in de lucht, voorspelt de NOS.

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.