word studentlid

— woensdag 18 april 2018, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Autoriteit Persoonsgegevens wil einde aan delen KvK-data

Autoriteit Persoonsgegevens wil einde aan delen KvK-data
ANP

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat onderzoeken over de Kamer van Koophandel (KvK) in strijd met de wet handelt als het adverteerders toegang geeft tot het handelsregister. Wie zich verplicht moet inschrijven bij de KvK (als zzp'er, kleine ondernemer of vve-bestuurslid bijvoorbeeld) wordt al snel overspoeld met commerciële aanbiedingen. De KvK is zich van geen schuld bewust. Laatste wijziging: 18 april 2018, 09:16

“Dat doen we al honderd jaar zo”, aldus een woordvoerder tegenover de NOS - een verwijzing naar de wettelijke verplichting dat het register openbaar moet zijn.

De NOS constateerde verder dat de informatie ook wordt gebruikt door databedrijfjes, die er vervolgens gerichte reclame op Facebook mee kopen. 

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is van belang met welk doel gegevens worden verstrekt. Reclame versturen valt volgens de toezichthouder slecht te verenigen met het oorspronkelijke doel van de gegevensverwerking.

Door een verbod op de lucratieve doorverkoop van informatie zou de KvK veel inkomsten mislopen. Een rechtszaak hangt daarmee in de lucht, voorspelt de NOS.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.