— woensdag 7 juni 2017, 15:48 | 0 reacties, praat mee

Audax draaide in 2016 weer een goed jaar

Audax meldt voor het tweede jaar op rij zwarte cijfers: in 2016 behaalde het bedrijf een nettowinst van 516.000 euro op een omzet van 227 miljoen euro. In 2015 was de omzet licht hoger (235 miljoen euro) maar lag de nettowinst fors lager: 275.000 euro.

De uitgeverij meldt: “Een deel van de omzetdaling kan worden verklaard door het feit dat boekjaar 2015 uit 53 weken bestond en de abonnementenservices en de pocketverkoop werden gestaakt. Vooral retailketen AKO en Audax Logistiek (voorheen: Media Logistics) draaiden vorig jaar goed. Voor 2017 en komende jaren verwacht Audax dat de druk op de verkoop van print zal aanhouden, maar wel ook weer een positief resultaat.”

Op het gebied van retail wil Audax de AKO-winkels, met name dominant op luchthavens en NS-stations, verder uitbouwen tot aantrekkelijke “media- en belevingswinkels”. Omzet en marges blijven onder druk staan, aldus de uitgeverij.

In de uitgeeffuncties wil het bedrijf verder gaan met het ontwikkelen van de bladtitels tot multimediale merken.

Bekijk meer van

Audax

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.