NVJ compleet lid

— woensdag 2 september 2020, 12:55 | 0 reacties, praat mee

Arnoud van der Struijk van de NOS naar LinkedIn Nieuws

Arnoud van der Struijk van de NOS naar LinkedIn Nieuws

Een techbedrijf dat zich op de journalistiek stort en zelf nieuws maakt voor zijn gebruikers. Die combinatie, daar voelde Arnoud van der Struijk (1991) wel wat voor. Dus toen hij zag dat LinkedIn op zoek was naar een nieuwe redacteur voor zijn eigen nieuwsvoorziening LinkedIn Nieuws, besloot Van der Struijk te solliciteren.

En niet zonder succes: met ingang van deze maand is Van der Struijk een van de 75 redacteuren (waaronder drie Nederlandse) van het zakelijke sociale netwerk. In die hoedanigheid is hij mede verantwoordelijk voor de dagelijks Nieuwsflitsen op LinkedIn. “We cureren het belangrijkste zakennieuws voor onze leden, maar maken ook eigen verhalen. Bijvoorbeeld over nieuws dat op LinkedIn ontstaat.”

Als voorbeeld van zo’n verhaal noemt Van der Struijk de recente sollicitatie van Nederlander Stan van Bokhoven bij Coolblue. Van Bokhoven besloot zichzelf in de vormgeving van de webwinkel te zetten, als ware hij een product dat te koop werd aangeboden. De sollicitatie plaatste hij op LinkedIn. “Dat werd veel gedeeld en leverde een leuk bericht op. Het is aan mij en mijn collega’s om dat soort verhalen te vinden op LinkedIn.”

De afgelopen drie jaar werkte Van der Struijk bij de NOS, eerst als redacteur en het laatste jaar als eindredacteur bij NOS op 3. Voordat hij bij de NOS begon, werkte Van der Struijk bij Blendle als co-hoofdredacteur. “Wat ik nu bij LinkedIn doe lijkt veel op wat we bij Blendle ook deden: nieuws selecteren en dat aanbieden aan gebruikers van een platform. Alleen dan voor een veel groter en zakelijker publiek.”

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.