— vrijdag 10 oktober 2014, 09:22

‘Apple moet een televisie maken’

De Amerikaanse investeerder Carl Icahn heeft Apple-topman Tim Cook in een lange, witregelloze en meanderende brief onder meer geadviseerd een televisie te introduceren. Geruchten over zo'n tv-project waren er al toen Steve Jobs nog leefde, maar Apple is er nooit aan begonnen. De grote tv-producenten als Sony en Samsung zijn gestopt met televisies in het lagere segment en richten zich nog enkel op de top: zogeheten 4K of UltraHD-televisies, waar nog voldoende marge op zit. Exact zo'n topsegment-televisie zou Apple ook kunnen maken, stelt Icahn. Zo'n televisie zou dan tegen 2016 moeten verschijnen, aldus de investeerder. Icahn, die vroeger ook in internetbedrijf Yahoo investeerde tot een mislukte overname door Microsoft, adviseert verder weer steviger op de computermarkt (met iPads en Mac) te richten, naast de succesvolle iPhone-tak. Icahn wijst op het groeiende deel van Apple-computers in de hele computermarkt en ziet daar nog ruimte voor groei. Meer bij Advanced Television

Bekijk meer van

Tim Cook Carl Icahn Apple

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.