mgm nvj maart

— donderdag 9 juni 2016, 09:29 | 0 reacties, praat mee

AP waarschuwt journalisten voor boze Sanders-fans

AP waarschuwt journalisten voor boze Sanders-fans
De Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders | Mike Nelson / EPA

Persbureau Associated Press hakte deze week officieel de knoop door en kende presidentskandidaat Hillary Clinton de nominatie van de Democratische Partij toe. Omdat haar tegenstander Bernie Sanders zijn verlies niet heeft erkend, zijn aanhangers van Sanders boos over het besluit: AP houdt zelfs rekening met mogelijk geweld. Laatste wijziging: 16 juni 2016, 10:10

AP-bestuurder Danny Spriggs heeft werknemers in een mail gezegd vooral oplettend te zijn. Er zijn boze mails, telefoontjes en klachten op sociale media binnengekomen van Sanders-aanhangers, maar van concrete bedreiging is op dit moment geen sprake, stelt Spriggs.

Centraal in de keuze om Clinton als winnaar uit te roepen is het feit dat ze beschikt over voldoende toezeggingen van zogeheten ‘supergedelegeerden’. Die kunnen tijdens de komende Nationale Democratische Conventie in juli hun eigen plan trekken. Een toezegging is te vaag, vinden Sanders-fans: de gedelegeerden kunnen hun loyaliteit nog altijd naar Sanders verleggen en zouden in de opsomming niet moeten meetellen.

AP stelt dat het enkel het nieuws brengt en het aantal supergedelegeerden die Clinton heeft binnengehaald hun eerdere conclusie rechtvaardigt. Het is voor Amerikaanse journalisten sowieso een eigenaardige presidentsrace: de Republikeinse kandidaat Trump maakt geen geheim van zijn minachting voor de pers en die haat straalt af op journalisten die zijn bijeenkomsten verslaan.

Magazin The New Yorker meldt dat journalisten die Trump-rally’s verslaan cursussen volgen die normaal voor oorlogsgebieden zijn bedoeld.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.