banner festival 23

— maandag 5 juli 2010, 09:20 | 1 reactie, praat mee

Amsterdam groeit als mediastad

Jim Reerink, oud-directeur van projectontwikkelaar TCN, die eigenaar is van het Mediapark in Hilversum, is benaderd om plannen voor een Amsterdams mediapark uit te werken. Amsterdam groeit harder als tv-stad dan Hilversum. Dat meldt Het Parool. Uit cijfers blijkt dat in de jaren 2000-2008 het aantal werknemers in de sector in Amsterdam met zeven procent groeide. De werkgelegenheid in Hilversum groeide die jaren niet. De hoofdstad telt ook meer mediabedrijven. "Amsterdam groeit als mediastad, is booming. Het is niet meer vanzelfsprekend dat omroepen of tv-bedrijven naar Hilversum gaan", aldus Rogier van der Groep. Hij promoveert aan de Universiteit van Amsterdam op de televisie-industrie in Hilversum en Amsterdam. De afgelopen jaren zijn onder andere SBS, AVRO, Endemol en MTV naar Amsterdam getrokken. Meer bij Het Parool Laatste wijziging: 5 juli 2010, 11:28

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

salomé, 5 juli 2010, 13:17

Wat een geweldig idee. Indien er meer informatie is, ontvangen wij deze graag (.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)).

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.