— maandag 5 juli 2010, 09:20 | 1 reactie, praat mee

Amsterdam groeit als mediastad

Jim Reerink, oud-directeur van projectontwikkelaar TCN, die eigenaar is van het Mediapark in Hilversum, is benaderd om plannen voor een Amsterdams mediapark uit te werken. Amsterdam groeit harder als tv-stad dan Hilversum. Dat meldt Het Parool. Uit cijfers blijkt dat in de jaren 2000-2008 het aantal werknemers in de sector in Amsterdam met zeven procent groeide. De werkgelegenheid in Hilversum groeide die jaren niet. De hoofdstad telt ook meer mediabedrijven. "Amsterdam groeit als mediastad, is booming. Het is niet meer vanzelfsprekend dat omroepen of tv-bedrijven naar Hilversum gaan", aldus Rogier van der Groep. Hij promoveert aan de Universiteit van Amsterdam op de televisie-industrie in Hilversum en Amsterdam. De afgelopen jaren zijn onder andere SBS, AVRO, Endemol en MTV naar Amsterdam getrokken. Meer bij Het Parool

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

salomé, 5 juli 2010, 13:17

Wat een geweldig idee. Indien er meer informatie is, ontvangen wij deze graag (.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)).

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.