Jodal

— vrijdag 4 maart 2011, 09:08

Amnesty: laat journalisten met rust

Amnesty International heeft de Chinese autoriteiten herinnerd aan de beloften die het deed in 2008, toen er een periode van openheid werd aangekondigd in het licht van de Olympische Spelen te Peking. China kijkt met zorg naar het Midden-Oosten, waar in diverse landen een bij vlagen zeer gewelddadige roep om meer vrijheid gaande is. China vreest dat de revolutie overslaat. Als gevolg daarvan worden buitenlandse journalisten strenger gevolgd en zijn journalisten van onder meer BBC, CNN en Bloomberg geslagen en gearresteerd, toen ze een demonstratie bij een winkelcentrum wilden vastleggen. Politiemensen namen apparatuur in beslag en dwongen de journalisten om te vertrekken. Sam Zafiri, bij Amnesty woordvoerder voor Aziatische regio, stelt dat journalisten ongestoord hun werk moeten kunnen doen. Net als in het Midden-Oosten spelen sociale netwerkdiensten een belangrijke rol in het organiseren van protesten; er wordt opgeroepen tot vreedzame demonstraties, teneinde een 'jasmijnrevolutie' te ontketenen. Laatste wijziging: 4 maart 2011, 10:09

Bekijk meer van

China

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.