banner festival 23

— maandag 18 augustus 2008, 11:15 | 0 reacties, praat mee

AD: Telegraaf steelt ons nieuws

Het AD beschuldigt de Telegraaf Media Groep van diefstal van artikelen. AD NieuwsMedia B.V. begint daarom een rechtszaak. Het AD heeft bezwaren tegen Telegraaf RegioSelect. Deze online regionale nieuwsdienst bestaat uit een e-mailnieuwsbrief en een website. Beide bestaan voor een belangrijk deel uit berichten van de regionale online edities van het AD. Bernard van der Heijden, directeur/uitgever van AD NieuwsMedia: "Ook wij gaan als uitgeverij voortvarend om met de mogelijkheden die het internet ons biedt. Tegen het overnemen van nieuwskoppen hebben we bijvoorbeeld dan ook geen enkel bezwaar, maar in dit geval zijn wij van mening dat de grens van wat redelijkerwijs is toegestaan wordt overschreden. Deze dienst van de Telegraaf maakt onevenredig gebruik van ons regionale nieuws". Laatste wijziging: 18 augustus 2008, 13:29

Eigenlijk wordt hier dus geparasiteerd op de inspanningen die het AD dagelijks levert om regionaal nieuws te verzamelen. Dat is nota bene een van onze belangrijkste pijlers die we bijvoorbeeld via narrow casting tevens succesvol commercieel exploiteren buiten de eigen media om.”  AD NieuwsMedia wil nu een principiële uitspraak van de rechter over de toegestane omvang van citaten van nieuwsberichten bij nieuwe digitale exploitatievormen. “Zo’n uitspraak zal alle partijen helderheid bieden over waar de grenzen liggen”, aldus Bernard van der Heijden.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.