NVJ compleet lid

— donderdag 8 december 2011, 10:22 | 0 reacties, praat mee

Actiebereidheid bij krantenredacties

Actiebereidheid bij krantenredacties

Diverse krantenredacties zijn bereid actie te gaan voeren voor een nieuwe CAO voor dagbladjournalisten. Onder andere journalisten van de Provinciaal Zeeuwse Courant (PZC) en TC Tubantia hebben bij een bijeenkomst met beroepsorganisatie NVJ aangegeven acties te steunen. Hoofdredacteur van Kees Pijnappels meldt vandaag op Twitter dat De Gelderlander zich ook aansluit. De voorkeur gaat wel uit naar publieksvriendelijke acties. De lezers zouden er zo min mogelijk van moeten merken en pas in de laatste instantie zou moeten worden besloten om het werk neer te leggen. De NVJ heeft inmiddels de site 'kwestievankwaliteit.nl' in de lucht. Journalisten die op de hoogte willen blijven van eventuele acties kunnen hier de laatste ontwikkelingen volgen. Laatste wijziging: 8 december 2011, 14:27

De onderhandelingen tussen de werkgevers en de vakbond liepen eind november vast en de werkgevers hebben geen gehoor gegeven aan het ultimatum dat de NVJ hen had gesteld. Vandaag zou ook het bod van de werkgevers zijn verlopen. Volgens de NVJ hebben de werkgevers hun ultimatum echter een week uitgesteld tot donderdag 15 december, 12.0 uur. Ze vragen daarbij wel dat eventuele acties tijdens die periode niet zullen plaatsvinden.

Meer bij PZC / RTV Oost

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.