e learning nvj

— woensdag 31 mei 2017, 09:01 | 0 reacties, praat mee

ACM: radiozender mag van onrendabele mast

ANP

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft in een conflict tussen het christelijke radiostation Groot Nieuws Radio en zendmastbeheerder Novec geoordeeld dat de zender per 1 september van de antenne in Zeewolde gehaald mag worden. Groot Nieuws Radio zendt daar op de middengolf uit; Novec wil de onrendabele mast slopen.

Facilitair bedrijf Broadcast Technology & Development (BTD) had in 2015 met Novec uitdrukkelijk afgesproken dat het gebruik per 31 augustus 2017 zou eindigen. Directeur Wilfred Hardeman van Groot Nieuws Radio zegt dat een overgang naar de digitale radiotechniek DAB+ voor de zender te vroeg komt.

“We willen graag nog een aantal jaar blijven uitzenden via de middengolf vanwege het grote bereik van de zender”, aldus directeur Wilfred Hardeman.

ACM zegt dat de partijen “redelijkerwijs niet kunnen verlangen” dat Novec de mast in stand houdt. Op de locatie van de zendmast wordt mogelijk een windmolenpark gebouwd. Meer bij Autoriteit Consument en Markt / Groot Nieuws Radio

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.