— donderdag 22 augustus 2013, 10:25

53 procent meer winst voor RTL

Het Europese mediaconcern RTL Group heeft een nettowinst behaald in de eerste helft van het jaar van 418 miljoen euro, bijna 53 procent meer vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het concern bekendgemaakt (.pdf). De winstsprong werd voor een belangrijk deel veroorzaakt door het vrijvallen van een voorziening uit 2012 van in totaal 72 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 552 miljoen euro, een stijging van 9 procent vergeleken met vorig jaar. Dat is volgens RTL het op een na hoogste bedrijfsresultaat in de eerste helft van een jaar ooit. De omzet daalde wel licht, met 1,3 procent tot 2,78 miljard euro. Dat werd vooral veroorzaakt door een daling van de inkomsten uit televisiereclame. In Nederland bedroeg de krimp van de markt voor tv-reclame in het afgelopen halfjaar 5,6 procent. RTL Nederland behaalde een operationele winst van 32,4 miljoen euro, onveranderd vergeleken met de eerste helft van vorig jaar. RTL, de grootste commerciële omroeporganisatie van Europa, houdt vast aan de verwachting dat het bedrijfsresultaat in heel 2013 op hetzelfde niveau uitkomt als vorig jaar: 1,08 miljard euro. Meer bij ANP via Het Parool

Bekijk meer van

RTL

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.