— woensdag 29 september 2010, 09:37

19 jaar cel voor Iraanse blogger

Iran heeft de Iraans-Canadese blogger Hossein Derakhshan veroordeeld tot ruim 19 jaar cel en een boete van omgerekend 30.000 euro. Derakhshan pionierde vanuit Canada met handleidingen in het Farsi voor het beginnen van blogs. Hij zou daarmee als 'The Blogfather' het webloggen in Farsi populair hebben gemaakt. Derakhshan, die kritisch schreef over president Ahmadinejad, reisde in 2006 naar aartsvijand Israël, volgens eigen zeggen om de dialoog tussen de volken op gang te brengen. Hij schreeft later milder over het Iraanse regime maar werd in 2008 tijdens familiebezoek in Iran gearresteerd. In het proces dat volgde, waar Derakhshan zijn familie niet mocht spreken en naar verluidt ook niet is bijgestaan door een advocaat, werd hij veroordeeld voor samenzwering, het verspreiden van anti-Iraanse propaganda en het beledigen van islam.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.