CPNB, Amsterdam, geplaatst op 17 juli 2020

Stagiairs voor o.a. Kinderboekenweek

Logo CPNB

Stagiairs gezocht voor o.a. de Boekenweek voor Jongeren en de Kinderboekenweek

Wil je graag stage lopen bij een dynamische organisatie die zich inzet voor ‘het boek’ en leesbevordering, waar een informele sfeer heerst en veel ruimte is voor creativiteit? Wij hebben plaats voor enthousiaste studenten (3e of 4e jaars HBO/WO) die een meewerkstage willen lopen binnen één van onze afdelingen.

Tijdens je stage komen de volgende campagnes onder andere voorbij: Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek, Maand van de Geschiedenis, Nederland Leest, Kookboekenweek en NS Publieksprijs.

Stages
Wij zoeken enthousiaste stagiairs met een flexibele instelling die graag actief in een team aan de slag gaan, affiniteit hebben met het lezen van boeken en graag de handen uit de mouwen steken.

We hebben de volgende stageplaatsen beschikbaar:
Online communicatie
Je helpt mee onze campagnes te versterken via diverse online kanalen. Je blogt, je vlogt, je schrijft en je photoshopt voor de mooiste boekencampagnes in Nederland. 

Marketing
Je levert een bijdrage aan onze unieke campagnes in verschillende fases - van concept tot product – en werkt mee bij de realisatie van diverse middelen; zowel online als print.
 
Persvoorlichting
Je denkt mee over de beste strategie om onze campagnes bij pers onder de aandacht te brengen. Je helpt bij het opstellen van persberichten, factsheets en berichten op social media.

Evenementen
Je ondersteunt bij de inhoudelijke invulling van campagnes en bij het produceren van evenementen. Je houdt je bezig met de organisatie van de jurering voor prijzen als de Griffels, Penselen en Beste boek voor Jongeren.

Marktonderzoek & Analyse
Je helpt mee om onze campagneteams van de juiste doelgroep- en marktinformatie te voorzien. Je doet deskresearch, je zet enquêtes uit en je houdt de performance van onze campagnes bij.

Wat vragen wij?
- Je bent een energieke teamspeler
- Je houdt van het delen van mooie verhalen
- Je spreekt en schrijft goed Nederlands
- Je hebt een flexibele instelling
- Je bent creatief en initiatiefrijk
- Je vindt het leuk om mee te draaien op evenementen zoals het (Kinder)Boekenbal.
- Je hebt goede computervaardigheden (Word, Excel, Outlook, Powerpoint)
- Je kan goed zelfstandig werken

Wat bieden wij?
- Een kickstart voor je cv
- Een leuke en leerzame periode in een dynamische organisatie
- Een inspirerende omgeving met veel verantwoordelijkheden
- Een prachtige werkplek in het hart van Amsterdam
- Een minimum stageperiode van 4 maanden
- Een passende stagevergoeding van € 350 per maand op fulltime basis (36 uur)

#Eenboekkanzoveeldoen
Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek zet zich in voor leesbevordering en boekbezit. Een boek kan zoveel doen: taal en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. Om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met het boek initiëren wij diverse campagnes. Dit doen wij vanuit het collectief van boekhandel, bibliotheek en uitgeverij. Bekende merken van Stichting CPNB zijn Boekenweek, Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, Spannende Boeken Weken en de Boekenweek voor Jongeren.

Meer informatie?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag om bij te dragen aan leesbevordering? Kijk dan op onze website www.cpnb.nl voor meer informatie. Of mail direct jouw motivatie en cv naar Joyce Bierlee (j.bierlee@cpnb.nl). Wie weet, nodigen we je uit voor een gesprek op ons kantoor aan de Overtoom 197-4 in Amsterdam.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.