word studentlid

— donderdag 2 februari 2012, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Google past betaalsysteem aan

Een paar maanden na introductie past Google zijn online betaalsysteem voor uitgevers, One Pass, aan. Daarvoor gaat het systeem binnenkort tijdelijk offline. In Nederland gebruikt Villamedia One Pass en is NRC Media bezig met de invoering. NRC-uitgever Hans Nijenhuis: 'Het is vervelend voor een aantal van onze ontwikkelaars die best al wat werk hadden verricht om alles klaar te maken voor de oorspronkelijke versie van Google One Pass en het betekent wat vertraging. Maar verder kijken we ernaar uit om zodra het af is het systeem dat ze nu maken te gaan gebruiken'. Villamedia kijkt eerst wat de precieze veranderingen inhouden voordat wordt besloten of One Pass blijft. Laatste wijziging: 31 december 2012, 18:18

Google introduceerde One Pass als een mogelijkheid voor uitgevers om kleine bedragen voor hun online content te vragen, zowel op basis van een abonnement als per artikel. Villamedia verkoopt de achtergrondverhalen uit het magazine op die manier. Internationaal is er weinig interesse voor het systeem. Uitgevers zijn huiverig marge te moeten afdragen aan Google gezien hun ervaringen met Apple. Ook is het weer een betaalvariant, naast al bestaande systemen.

Volgens een woordvoerder van Google wordt One Pass daarom aangepast. Het wordt voor lezers mogelijk content te bekijken zonder te betalen, maar door mee te werken aan een nieuwe vorm van adverteren. Details worden nog niet vrijgegeven. Voor Nederland zal dat overigens niet worden ingevoerd en blijft One Pass een betaalsysteem.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.