word studentlid

— donderdag 3 april 2014, 14:18 | 2 reacties, praat mee

G&E: ‘Alle ambtenaren een abonnement’

Janette Luichies, redactiechef van De Gooi- en Eemlander, heeft de burgemeesters van Hilversum en Laren gevraagd al hun ambtenaren een abonnement op de krant te geven. Luichies ging daarvoor begin dit jaar langs bij de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes en Elbert Roest van Laren. In het geval van Hilversum zou het gaan om 600 ambtenaren, Laren heeft ongeveer 250 mensen in dienst. Luichies besloot te gaan praten met de twee burgemeesters omdat het naar haar mening niet goed gaat met de krant. Laatste wijziging: 4 april 2014, 14:21

“De oplagecijfers die maandelijks in mijn mailbak ploffen, open ik liever niet. Langzaam zakken we richting een oplage van 20.000”, schrijft ze in Villamedia Magazine (gratis voor leden/abonnees).  Luichies zet wel haar vraagtekens bij het verkopen van abonnementen op deze manier: “Buiten in de miezerige regen voel ik me verward. Is dit wel goed? Gaan we ons als regionale krant afhankelijk maken? Is de redactiechef van De Gooi- en Eemlander nu verworden tot een abonnementenverkoper?”

De gemeente Hilversum laat weten dat Broertjes nog nadenkt over het afsluiten van circa 600 abonnementen op De Gooi- en Eemlander voor al zijn ambtenaren. Burgemeester Roest kon nog niet reageren. Luichies schrijft in haar Villamedia-artikel dat de burgemeester haar voorstel een “geweldig idee” vindt. “Roest snapt dat een gemeente zonder regionale krant het contact met de bevolking dreigt te verliezen.”


Lees hier het artikel van Luichies via Blendle (inlog noodzakelijk).

Bekijk meer van

TMG

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Evert, 3 april 2014, 16:04

Dit zou een kwalijke zaak zijn. Het is geld van de burger. Een krant die het wurgcontract van de Telegraaf (TMG) hanteert. Alle kennis en nadenkende journalisten zijn naar huis gestuurd of gegaan. Misschien is de oplossing beter artikelen schrijven en kennis in huis halen.

Henk Veenstra, 4 april 2014, 12:14

is dit een 1 april grap?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.