word studentlid

— vrijdag 4 februari 2011, 13:36

Twee miljoen voor persinnovatie in 2011

Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft aangegeven ook in 2011 de tijdelijke subsidieregeling persinnovatie te willen uitvoeren. Het Fonds stelt in een advies aan verantwoordelijk minister Van Bijsterveldt (OCW) dat er nog middelen zijn overgebleven uit de subsidieregeling van 2010. Met een bijdrage uit de eigen begroting heeft het Fonds dit jaar een bedrag van 2,05 miljoen euro beschikbaar voor innovaties binnen de pers. De regeling blijft in grote lijnen onder dezelfde voorwaarden beschikbaar. Het Fonds wil, na instemming van de minister, de subsidieregeling op 1 maart aanstaande openstellen voor nieuwe projecten. Laatste wijziging: 4 februari 2011, 14:41

Belangrijkste verschillen zijn dat per project vanaf nu 200.000 euro wordt uitgegeven. De duur van elk project wordt bovendien berperkt op maximaal 2 jaar. Net als in 2010 verwacht het Fonds via het zogeheten matchingprincipe dat subsidieaanvragers exact het gevraagde bedrag ook zelf in hun project investeren. Zolang de regeling niet opnieuw is opengesteld, kunnen er geen subsidieaanvragen voor persinnovatie worden ingediend. 

In 2010 zijn naast de persinnovatieregeling twee andere - tijdelijke - subsidieregelingen door het Fonds uitgevoerd. Het betref een subsidieregeling voor minderhedenbladen en een voor internet-informatieproducten. Vanwege de grote overlap tussen de internetregeling en de innovatieregeling, adviseert het Fonds de internetregeling dit jaar in de innovatieregeling te integreren.

De minderhedenregeling zou volgens het Fonds vervangen kunnen worden door een tijdelijke subsidieregeling, die zich richt op de ‘deskundigheidsbevordering bij kleinschalige journalistieke informatieproducten’ - conform een eerder advies uit 2006. Deze regeling zal op zijn vroegst in 2012 worden opengesteld, omdat in 2011 het accent op persinnovatie komt te liggen, aldus het Fonds.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.