mgm nvj maart

— woensdag 1 juni 2011, 09:30 | 3 reacties, praat mee

Master datajournalistiek in Tilburg

De Universiteit van Tilburg start in september van dit jaar een master datajournalistiek. De Engelstalige master richt zich op nieuwe vormen van onderzoeksjournalistiek, waarbij het verwerken van data centraal staat. Het is de eerste universitaire opleiding in Nederland die een combinatie maakt tussen ICT en journalistiek. De opleiding speelt in op nieuwe, innovatieve vormen van journalistiek, zoals verwerking van Wikileaks documenten. Afgestudeerden kunnen aan de slag als onderzoeksjournalist, data consultant of nieuwe media specialist, aldus de universiteit. Villamedia magazine brengt 3 juni een special datajournallstiek. Laatste wijziging: 3 juni 2011, 13:51

De internationale master vormt onderdeel van de specialisatie communicatie- en informatiewetenschappen en is opgebouwd rond de thema’s data analyse, data storytelling, data visualisatie en het publiceren van data.

De opleiding wordt hierbij gesterkt door de reeds bestaande masters Human Aspects of Information Technology (HAIT) en Bedrijfscommunicatie en Digitale Media (BDM). Voorbeelden van vakken zijn onder meer: Precision journalism, Digital Storytelling, Digital Design, Investigative Reporting en Social Aspects of New Media.

De premaster Data Journalistiek start in september dit jaar. Studenten met bijvoorbeeld een HBO opleiding journalistiek of ICT kunnen zich hiervoor inschrijven.

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

#Goos_over_ICT, 1 juni 2011, 13:27

Afgezien van de spelfouten een goed bericht. Nu nog een master journalistiek waarin de paradigma-shift van old school media naar social media centraal staat.

Tuinstra, 1 juni 2011, 15:41

Ook wel logisch: de aankondiging van een Engelstalige Master in het Nederlands.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.