word studentlid

— donderdag 6 oktober 2011, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Johan Boermann aast op vertrekpremie

Voormalig directeur Johan Boermann van de Media Groep Limburg aast op een vertrekpremie. Het bedrag zal meer moeten zijn dan het jaarsalaris, circa twee ton, dat hem door zijn werkgever in het vooruitzicht was gesteld. Laatste wijziging: 10 oktober 2011, 14:56

Boermann kreeg op 9 juni ontslag aangezegd. Vanaf 1 juli zou hij nog een jaar salaris ontvangen, conform zijn arbeidscontract. Twee maanden later tikte zijn advocaat, Joep Koster uit Maastricht, MGL op de vingers. Boermann is tevens lid van het bestuur van het pensioenfonds van de Limburgse kranten, rapporteerde de advocaat, en geniet derhalve rechtsbescherming bij ontslag, net zoals dat geldt voor leden van de ondernemingsraad. In dat geval moet de kwestie worden voorgelegd aan de rechter. Dat was niet gebeurd.

De advocaat van de krant, Antonio Robustella uit Ede, herstelde de procedurefout een maand later. De rechter is gevraagd om de ontslagaanvraag goed te keuren. Daar verzet Boermann zich tegen. Hij dringt aan op ontbinding van de arbeidsovereenkomst, zo bleek deze week tijdens behandeling van de zaak voor de rechtbank in Maastricht.

“Om aanspraak te kunnen maken op een ontbindingsvergoeding”, zegt advocaat Robustella. “Dat is door de tegenpartij ook beaamd tijdens de zitting. De inzet is een hogere vergoeding, daar komt het op neer. Het gewenste bedrag is niet genoemd.” In de wandelgangen wordt een bedrag van enkele miljoenen euro’s genoemd. Advocaat Koster wil niet vooruitlopen op de uitspraak van de rechter. “We wachten de volgende zet af.”

Mocht Boermann achter het net vissen, dan wacht hem in ieder geval een kleine bonus. Als gevolg van de ontstane vertraging krijgt hij sowieso vijf maanden langer doorbetaald, ofwel zo’n 85.000 euro. Daarnaast krijgt hij nog een jaar doorbetaald, door bronnen binnen Mecom geschat op twee ton.

Boermann is inmiddels opgevolgd door Ad Verrest.

Saillant detail in de kwestie is dat Joep Koster sinds enkele decennia als advocaat de belangen behartigt van de Media Groep Limburg (en voorheen Dagblad De Limburger). Van MGL heeft hij permissie gekregen om Boermann bij te staan.

Bekijk meer van

Wegener

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.