mgm nvj maart

— woensdag 22 februari 2012, 10:49 | 0 reacties, praat mee

Jackie blikt terug op Rihanna-gate

Jackie blikt terug op Rihanna-gate

Onder het oog van behoorlijk wat toegestroomde pers werd dinsdag de eerste Jackie na Rihanna-gate (door de redactie van het modeblad afgekort tot Riri-gate) gepresenteerd. Jackie werd eind vorig jaar wereldnieuws door een artikel met de kop ‘niggabitch’ waarin werd verwezen naar de Amerikaanse zangeres Rihanna en haar kledingstijl. Hoofdredacteur Eva Hoeke moest in de nasleep van alle commotie die het stuk teweeg bracht het veld ruimen. Uitgever Yves Gijrath liet daarna weten Rihanna een podium te willen bieden in het februarinummer om in te gaan op de kwestie. Naar nu blijkt heeft de zangeres daar geen gehoor aan gegeven. Wel trekt Jackie 15 pagina’s uit om terug te komen op de gevoeligheden rond het onderwerp, met onder meer een reconstructie en reacties van BN’ers. Laatste wijziging: 23 februari 2012, 10:48

Het lanceringsfeestje van de – overigens vijftigste – Jackie dinsdag was tegelijkertijd de ‘inauguratie’ van de nieuwe hoofdredacteur; stylist Bastiaan van Schaik. Zijn invloed is vooral online zichtbaar: sinds deze week heeft het magazine namelijk een website. Van Schaik werkte eerder voor AvantGarde en is hoofdredacteur van het tweejaarlijkse magazine The Luxury List, ook een uitgave van GMG. Uitgever Gijrath maakte dinsdag bekend dat vanaf maart het daarvan afgeleide Luxury zal verschijnen.

Het februarinummer met het Rihanna-dossier ligt vanaf vandaag in de winkel.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.