onderzoek covid en journalistiek

Tweakers, Amsterdam, geplaatst op 13 januari 2021

Videostagiair

Logo Tweakers

Volg jij een mediastudie of aanverwante opleiding en wil je je ontwikkelen in de wereld van videoproductie? Meld je dan aan en wie weet loop je binnenkort bij ons de studio binnen. Je kunt dan gedurende een periode in 2021 het videoteam versterken. Vanaf februari hebben we weer plek voor een stagiair.

Wie zoeken we?
We zoeken een stagiair die een mbo- of hbo-opleiding volgt in de richting media- of audiovisuele techniek. Studenten die een opleiding met media- of communicatieraakvlakken volgen, mogen uiteraard ook reageren. De start en de duur van de stage worden in overleg met de opleidingsinstelling bepaald. Je gaat volledige werkweken meedraaien met de redactie. Zo maak je met twee vaste videoredacteuren deel uit van een team dat verantwoordelijk is voor alle videocontent op de site. Bonus: je mag vaak als eerste gadgets en andere harde waren aanraken.

Wat verwachten we van je?
Aangezien je deel uitmaakt van het videoteam, heb je veel affiniteit met het maken van… video. Denk aan het bedienen van de camera, montage en vormgeving. Je wilt je ontwikkelen in het volledige videoproductieproces, van het bedenken van een format tot het klaarzetten voor publicatie. Je bent gemotiveerd om mee te lopen op een techredactie, dus je hebt affiniteit met de onderwerpen waar Tweakers over schrijft en video’s over maakt. In principe gaat het om een fulltime stage, waarvoor je af en toe naar het Tweakers-hoofdkantoor in Amsterdam moeten reizen. Uiteraard houden we hierbij rekening met de coronamaatregelen, die bij DPG Media streng worden nageleefd.

Wat bieden we?
Ten eerste hanteert Tweakers een marktconforme stagevergoeding, vastgesteld door onze uitgever DPG Media. Daarnaast bieden we begeleiding bij je stappen tijdens het productieproces van video. Zo leer je veel op het gebied van camera, montage, vormgeving en het ontwikkelen van videoformats. Heb je thuis een dik systeem staan, dan kun je dat gebruiken voor videobewerking en anders zetten we op kantoor iets voor je klaar. Bij DPG Media maken we gebruik van Adobe Creative Cloud, je gaat dus werken met o.a. Premiere, After Effects en Audition.

Het doel is dat je uiteindelijk volledig met de redactie gaat meedraaien. Je belt met contactpersonen, gaat mee op pad voor reportages of persconferenties, en reageert op opmerkingen en vragen uit de community.

Meld je aan
Lijkt het je wat om als videostagiair bij Tweakers aan de slag te gaan? Meld je dan aan door je motivatie en relevante achtergrondinformatie, zoals je studie en interesses, te sturen naar luke@tweakers.net. Via dit e-mailadres kun je ook vragen om nadere informatie.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.