basis naar compleet

BNR Nieuwsradio, Amsterdam, geplaatst op 11 december 2023

Stagiairs BNR Zakendoen

Logo BNR Nieuwsradio

Wil jij je ontwikkelen tot topjournalist en leren hoe je (live) radio en podcasts maakt? Kom dan stage lopen bij BNR Zakendoen, waar je volledig meedraait op de redactie. Bij BNR Zakendoen ontmoet je topgasten uit het bedrijfsleven waaronder Wouter Bos (Menzis), Ingrid Thijssen (VNO-NCW) en Joost Farwerck (KPN).

Dit ga je doen …

Als stagiair volg je niet alleen ontwikkelingen in het zakelijke en economische nieuws op de voet, maar ga je ook gasten selecteren, gesprekken voorbereiden en interviews uitwerken. Ook leer je hoe je een uitzending moet regisseren. Doel van de stage is om je volledig op te leiden, zodat je daarna klaar bent voor (freelance) werk bij BNR of bij een van de andere mediabedrijven in Nederland.

Je draait tijdens je stage volledig mee op de redactie; een mooie combinatie van journalistiek, live radio maken en je verdiepen in actuele thema’s, zoals de impact van klimaatverandering op het bedrijfsleven, de oorlog in Oekraïne of de laatste politieke ontwikkelingen in Den Haag. Je krijgt de kans alle aspecten van het journalistieke hand- én denkwerk te leren en er is ruimte voor jouw eigen creatieve ideeën.

Na je stage bij BNR heb je een brede journalistieke basis om in de mediawereld in te gaan.

Cultuur / het team …

Als je bij BNR komt stage lopen ervaar je direct de innovatiedrang van BNR. BNR staat midden in de audiorevolutie en pakt daarin een pioniersrol met de ontwikkeling van podcasts en smart radio. Voor slimme ondernemende stagiairs met hart voor de moderne journalistiek is dan ook altijd plaats. Wij leren jou dan om je vakinhoudelijk te ontwikkelen onder de vleugels van de beste radio- en podcastmakers van Nederland.

Dit krijg je van ons …

• Alle ruimte en begeleiding om jezelf te ontwikkelen
• Stagevergoeding van € 400 per maand
• Een leuke dynamische werkplek in Amsterdam

Deze kennis en ervaring heb je al …

Je bent scherp, eigenzinnig en beschikt over een meer dan bovengemiddelde interesse in journalistiek. Daarnaast heb je affiniteit met radio en podcasts.

• Je bent ingeschreven bij een erkende opleiding op hbo of wo-niveau
• Een economische of journalistieke opleiding is een plus, maar geen vereiste.

BNR Zakendoen
Zakendoen is hét zakelijke nieuwsprogramma van de Nederlandse radio. Thomas van Zijl (misschien wel de best geïnformeerde presentator van Nederland) gaat in gesprek met de top van het Nederlandse bedrijfsleven, maar ook met starters en het mkb.
Wij brengen al het belangrijke nieuws dat grote en kleine ondernemers moeten weten. De energiecrisis, overnames, nieuwe regels vanuit Den Haag, faillissementen én de belangrijkste trends: BNR Zakendoen zit er bovenop. Dat doen we in een energiek, actueel en verdiepend programma dat precies snapt wat het Nederlands bedrijfsleven bezig houdt.
BNR Zakendoen is elke werkdag te beluisteren tussen 11.00 en 13.30 op BNR Nieuwsradio en terug te luisteren als podcast.

BNR
BNR Nieuwsradio is een Nederlandse radiozender die zich richt op zakelijk en financieel nieuws, maar ook op algemeen nieuws en actualiteiten. BNR Nieuwsradio is onderdeel van de FD Mediagroep, waartoe ook Het Financieele Dagblad behoort. Op BNR Nieuwsradio kun je programma’s beluisteren die zich richten op een breed scala aan onderwerpen, waaronder economie, politiek, technologie, innovatie, sport, cultuur en meer. De zender biedt nieuwsupdates, analyses en discussies met experts en gasten om luisteraars op de hoogte te houden van ontwikkelingen in Nederland en de rest van de wereld.

Bij BNR erkennen we de waarde van verschillende achtergronden, ideeën en ervaringen, en streven ernaar een werkomgeving te creëren waarin iedereen zich geaccepteerd en gewaardeerd voelt. We moedigen sollicitanten van alle achtergronden aan om deel uit te maken van ons team, omdat we geloven dat dit bijdraagt aan een dynamische en inspirerende werkcultuur.

Een social media check is een integraal onderdeel van het selectieproces.

Interesse?
Stuur dan een e-mail met jouw korte motivatiebrief en cv naar Elisa Hermanides via zaken@bnr.nl.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.