PersVeilig

Submarine, Amsterdam, geplaatst op 3 mei 2022

Stagiair(e)s

Logo Submarine

Bij Submarine bedenken en produceren we ambitieuze internationale animatie-, documentaire- en live-action-films en -series, en interactieve producties. Voor streamers als Amazon Prime en Netflix, maar ook voor Nederlandse en buitenlandse omroepen als KRONCRV, AVROTROS, ZDF, ARTE en Channel 4. Submarine is een van de grootste filmproducenten van Nederland en is gevestigd in hartje Amsterdam en Los Angeles.

Onze getalenteerde en gerenommeerde filmmakers verkennen de grenzen van het bewegende beeld. Onze producties gaan vaak in première op grote internationale filmfestivals en winnen belangrijke prijzen, waaronder International Emmy Awards, de Prix Europa, NHK Japan Prize, Peabody Award en SXSW Interactive Award.

Op dit moment zijn er verschillende nieuwe projecten in ontwikkeling en in productie. Daarom zijn wij op zoek naar een research stagiair(e) én een productie stagiair(e) die vanaf september 2022 voor een periode van minimaal 5 maanden het team kunnen komen versterken.

Wij zijn voor de afdeling documentaire per direct op zoek naar twee

Stagiair(e)s
32 tot 40 uur per week

1 research stagiair(e) en 1 productie stagiair(e)

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar iemand die breed geïnteresseerd, communicatief sterk en gedreven is, affiniteit heeft met documentaires en houdt van aanpakken. Iemand die creatief én oplossingsgericht kan denken, die stressbestendig, flexibel en proactief is en graag initiatief neemt. Kennis van journalistiek en/of mediastudies is een pre. Ook is een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal belangrijk. Bij voorkeur doe je een HBO of universitaire opleiding.

Functieomschrijving productie stagiair(e)
Als productie stagiair(e) neem je de rol aan van productieassistent bij de documentaires waar we aan werken. Het is de uitgelezen kans om veel ervaring op te doen bij uiteenlopende projecten, van subsidieaanvragen en festivalaanmeldingen tot de voorbereiding van draaidagen en postproductie. Naast de productionele ondersteuning, zal je ook helpen met research tijdens de ontwikkelingsfase van projecten.

Het is een hands-on stage waar je alles leert over het maken van een documentaire, met ruimte voor je eigen initiatieven. Je wordt echt onderdeel van ons productieteam! Met de hulp van je stagebegeleider stel je je eigen leerdoelen op voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo haal jij alles uit je ervaring bij Submarine.

Functieomschrijving research stagiair(e)
Als research stagiair(e) houd je je voornamelijk bezig met allerlei werkzaamheden die bij de ontwikkelingsfase van filmproductie komen kijken. Je assisteert bijvoorbeeld bij research voor documentaires in ontwikkeling, denkt mee over potentiële nieuwe plannen en helpt bij subsidieaanvragen. Naast deze werkzaamheden zal je ook de lopende producties ondersteunen, door onder andere te helpen met het voorbereiden van draaidagen.

Deze stage is hands-on, waarbij je onderdeel wordt van ons productieteam en waar je ook ruimte zult vinden voor je eigen initiatieven en doelen. Samen met jouw stagebegeleider stel je je eigen leerdoelen op voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo haal jij alles uit je stage bij Submarine!

Omschrijving van de werkzaamheden

De werkzaamheden voor beide stages zijn gevarieerd en houden onder andere de volgende taken in:

-Ondersteuning bij subsidieaanvragen.
-Assisteren bij voorbereidingen draaidagen.
-Ondersteuning bij de ontwikkeling van nieuwe documentaire plannen.
-Productionele ondersteuning.
-Research werkzaamheden.
-Het voorbereiden van opnames en het ordenen en uitwerken van opnames ten behoeve van de montage.
-Inschrijvingen bij filmfestivals.
-Dagelijkse taken op kantoor.

Wat bieden wij?
Een marktconforme stagevergoeding en een dynamische, inspirerende werkomgeving met gezellige collega’s in het leuke kantoor bij LAB111. Submarine heeft veel verschillende projecten van documentaire tot scripted en animatie. Je komt met allerlei facetten van producties in aanraking. Er is veel ruimte om te leren en we appreciëren eigen initiatief enorm.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd, mail dan je CV en motivatiebrief voor 29 mei 2022 naar jael@submarine.nl. Vermeld in de subjectregel voor welke stage je solliciteert.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.