PersVeilig

Siba Sahabi, Amsterdam, geplaatst op 11 mei 2022

Stagiair(e) Regieassistent

Logo Siba Sahabi

Siba Sahabi produceert met haar stichting het interdisciplinaire dansproject ‘Skiagraphia’: een spannende mix van flamenco, moderne dans, beeldende kunst en elektronische muziek. Het geheel staat onder regie van Marinus Groothof.

Voor het productieproces in juni is de stichting bij wijze van stage op zoek naar een

Stagiair(e) Regieassistent
Spaans-sprekend

40 uur per week

We zoeken iemand die gemakkelijk Spaans en Engels/Nederlands spreekt, en die tijdens het creatieproces een positie inneemt in de directe communicatie tussen de regisseur en de flamencodanser, en kan zorgen voor een letterlijke vertaalslag tussen beiden. Het is een geschikte en interessante ervaringsplek voor een student in de dans-, theater- of filmsector.

‘Skiagraphia’ wordt gemaakt door een internationaal en interdisciplinair team, bestaande uit de Duits-Iraanse vormgeefster Siba Sahabi, de Spaanse hedendaagse flamenco-choreograaf Andrés Marín, de Amerikaanse danseres Kalin Morrow, de Nederlandse filmregisseur en dansdramaturg Marinus Groothof en componist Renger Koning.

In ‘Skiagraphia’ wordt de eeuwenoude scheppingsmythe van Plinius (de menselijke drang om vast te houden aan het leven) gekoppeld aan de actuele filosofie van het transhumanisme (de droom van de mensheid om de houdbaarheid het leven buiten onze vervaldatum voort te zetten, bijvoorbeeld door het uploaden van onze hersenen in digitaal format). Leidmotieven van het dansproject zijn onder andere schepping, transitie, verlies, rouw, loslaten en hoop.

‘Skiagraphia’ onderzoekt deze thema’s met behulp van twee versies van dezelfde persoon: een sterfelijke en een onsterfelijke. Een belangrijke rol is ook weggelegd voor een ingenieus ontworpen decor van transformerende, geometrische sculpturen, die in beweging gezet kunnen worden door de performers.

Het project gaat medio juli in première tijdens festival Julidans in Amsterdam.

Planning:

6 juni tot en met 1 juli: repetities in Amsterdam,
4 tot en met 9 juli: montage
Gedurende deze werkperiode is voltijds beschikbaarheid nodig.

Wat bieden wij je?
Naast een stagevergoeding bieden we je een heel interessante en leerzame werk- en ervaringsplek, bij een uniek project met bijzondere makers en performers.

Solliciteren kan tot en met 17 april 2022 door het sturen van een korte motivatie plus cv naar: zakelijk@sibasahabi.com. Eventueel kan nadere informatie worden ingewonnen bij zakelijk leider Paul Dijkema: 06-155 166 80.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.