onderzoek covid en journalistiek

de Volkskrant, Amsterdam, geplaatst op 13 januari 2021

Stagiair(e) redactie

Logo de Volkskrant

De Volkskrant biedt het hele jaar uitdagende, leerzame stages aan. Er zijn stageplekken op de redacties verslaggeverij, sport, magazine en V (kunst, cultuur, media), economie, wetenschap, data/onderzoek en vormgeving.
Ook stages op de redacties buitenland, Den Haag en opinie & debat zijn eventueel mogelijk. Op de redactie crossmedia is plaats voor stagiairs met journalistieke ambities die interesse hebben in online design en coderen én voor stagiairs die willen helpen met het editen en produceren van podcasts.

Stages duren in principe drie maanden en beginnen op 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december. Afwijkende perioden zijn echter mogelijk, stages langer dan drie maanden ook.

Studenten die een opleiding journalistiek of een master journalistiek volgen, hebben de voorkeur, maar de stages staan open voor iedereen met journalistieke ambities. De Volkskrant streeft een diverse redactie na. We nodigen stagiairs met een biculturele achtergrond nadrukkelijk uit werkervaring bij ons op te doen.

Van stagiairs wordt ambitie en – voor de verslaggevende redacties – schrijftalent verlangd, plus affiniteit met de Volkskrant. De stagevergoeding bedraagt 350 euro per maand, plus eventueel een reiskostenvergoeding.

We stellen je een leerzame periode in het vooruitzicht, met volop kansen en een intensieve begeleiding door ervaren redacteuren in een plezierige werksfeer. Door de coronamaatregelen zal de komende tijd vooral vanuit huis worden gewerkt.

Belangstelling? Mail je aanmelding (sollicitatiebrief, cv en drie stukken of producties van jouw hand) naar de stagecoördinator van de Volkskrant, Paul Onkenhout. Laat ook weten op welke redacties je zou willen werken en in welke periode.

Ook voor meer informatie: p.onkenhout@volkskrant.nl

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.