DutchCulture, Amsterdam, geplaatst op 17 juni 2020

Stagiair(e) redactie en communicatie

Logo DutchCulture

DutchCulture is de kennis- en netwerkorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Daar waar cultuur, media en erfgoed grensoverschrijdend zijn, brengt DutchCulture mensen, organisaties, kennis en culturen samen. Dat doen wij in eerste instantie voor het Nederlandse culturele veld en de diplomatieke posten wereldwijd. Daarnaast werkt DutchCulture voor diverse overheden en het internationale culturele veld. DutchCulture is een dynamische en internationale werkomgeving in hartje Amsterdam, waar een veertigtal zeer gedreven culturele professionals zich op zeer diverse manieren bezighoudt met internationale culturele uitwisseling en samenwerking.

DutchCulture is per 1 september (eerder in overleg) op zoek naar een: 

Stagiair(e) redactie/communicatie (24-32 uur)

Communicatie is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van DutchCulture. We bedienen diverse (inter)nationale doelgroepen en hebben meerdere taken, wat de communicatie niet alleen interessant maar ook uitdagend maakt. Daarnaast zijn we bezig met het samenstellen van een nieuw communicatieteam en strategisch communicatieplan. Er is bij DutchCulture dus genoeg te ondersteunen en te leren voor een enthousiaste, leergierige en zelfstandige aankomend professional.

Taken
- Content: je gaat aan de slag met het schrijven en in het cms plaatsen van (Engelstalige) artikelen voor het online magazine. Dit kunnen interviews, verslagen of nieuwsberichten zijn. Je draagt daarnaast zelf actief ideeën aan voor content.
- Je denkt mee over het aanscherpen van de redactieformule en communicatieplan, en werkt eventueel plannen/formats uit.
- Social media: je verzorgt samen met de social-mediamanager de social-mediaberichten voor onze eigen artikelen en eventueel voor content van externe partners, en houdt reacties en evt statistieken bij. Ook help je bij het maken en plaatsen van artikelen voor de slider van de homepage.
- Diverse bureautaken, zoals het verzorgen van nieuwsbrieven en mailings, beeldmateriaal zoeken en archiveren, redactievergaderingen notuleren, bijhouden van de stagehandleiding.
- Er is daarnaast voldoende ruimte voor een eigen leertraject of (afstudeer)onderzoek, dat tevens relevant is voor DutchCulture. Bijvoorbeeld: helpen bij een doelgroepenonderzoek, mee helpen opzetten en interpreteren van analytics en statistieken. Ook een inhoudelijk onderzoek behoort tot de mogelijkheden. Dit onderwerp bepaal je samen met de hoofdredacteur.

Team
Je werkt voor de hoofdredactie. In de dagelijkse werkzaamheden word je aangestuurd door de hoofdredacteur. Verder zul je regelmatig samenwerken met de afdeling Campagne & Productie. Daarnaast werkt DutchCulture aan een nieuw te vormen communicatieteam, waar je onderdeel van wordt.

Wat vragen we
- Een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau, op het gebied van journalistiek, kunst en cultuur en/of communicatie.
- Een professional in spe die schriftelijk en verbaal uitblinkt, in elk geval in het Nederlands, maar liefst ook nog in het Engels.
- Een ondernemende en nieuwsgierige persoonlijkheid met een goed analytisch vermogen.
- De wens om jezelf continu te ontwikkelen en het vermogen onder druk te presteren.
- Iemand met een grote liefde voor kunst en cultuur. Het is absoluut een pre als je hier ook inhoudelijke kennis van hebt.
- Kennis van cms en de programma’s Agorapulse en MailChimp is een pre.

Competenties

Medewerkers bij DutchCulture zijn flexibel verantwoordelijk, werken servicegericht samen en zijn omgevingssensitief.

Wat bieden we
- Een aanstelling voor 24-32 uur voor 5 tot 6 maanden, in overleg per augustus of september.
- Een stagevergoeding bedraagt € 300,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (40 uur).
- Een plek binnen een internationale, dynamische en ambitieuze organisatie met een uitgebreid netwerk binnen de cultuursector.

Reacties en informatie
Heb je interesse? Dan nodigen we je van harte uit om voor 1 juli 2020 een motivatiebrief en cv te sturen naar DutchCulture, t.a.v. Yvonne Gaakeer, e-mail: sollicitaties@dutchculture.nl, tel. 020-6164225. Ook voor vragen m.b.t. de wervingsprocedure kun je hier terecht.
Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met hoofdredacteur Lonneke Bär (l.bar@dutchculture.nl).

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.