War Child, Amsterdam, geplaatst op 25 juni 2019

Stagiair(e) Online Storytelling

Logo War Child

Een creatieve (en online savvy) redacteur die verhalen wil vertellen in vernieuwende vormen voor al onze online kanalen.
Start 1 september 2019, 4 dagen per week, voor minimaal 5 maanden

Jij

Jij bent scherp. Nieuwsgierig. Innovatief. Met een uitstekend taal- & beeldgevoel. Jij bent een creatieve en online savvy redacteur die bij een organisatie wil werken die verder kijkt dan de eigen parkeerplaats. Sociaal en empathisch weet jij uiteenlopende verhalen probleemloos te produceren en te vertalen naar diverse doelgroepen en verschillende online kanalen. Jij bent de nieuwe stagiair(e) Online Storytelling van War Child.

De afdeling

Als stagiair(e) Online Storytelling maak je deel uit van het team Communications & Advocacy. Je draait als volwaardige collega mee en zorgt samen met onder andere de Coördinator - en Communication Officer Online en de Online Fondsenwerver voor het internationaal online uitdragen van het merk War Child.

Jouw uitdaging

Als stagiair(e) Online Storytelling houd jij je bezig met het bedenken en maken van content in tekst, beeld, of video. Over ons werk, evenementen, fondsenwerving en nog veel meer voor o.a. warchild.nl, warchildholland.org en social media zodat we altijd actueel en up-to-date zijn. Je zit bovenop het (wereldwijde) nieuws en weet hier op creatieve wijze op in te haken. Kortom, als stagiair vervul je een belangrijke rol in het actueel houden van onze digitale kanalen.

Jouw Profiel

Je bent ingeschreven als student in een van de Nederlandse onderwijsinstellingen
Je volgt of hebt een relevante opleiding op HBO of WO-niveau (bijv. journalistiek, nieuwe media & digitale cultuur, communicatie)
Je hebt ervaring met het produceren, editen en uploaden van content
Je kunt goed overweg met Adobe-software of wilt dit verbeteren
Je bent enthousiast en sociaal; Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube zijn je niet vreemd - en je vindt het leuk om actief informatie te vergaren
Je werkt secuur en bent allergisch voor spelfouten. Een tekst gaat pas online als alles klopt
Je kunt goed het overzicht bewaren, en werkt gestructureerd
Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels
Je hebt affiniteit met het werk van War Child.

De Organisatie

Het imago dat War Child extern uitdraagt is dynamisch, vernieuwend, integer en gericht op resultaten tegen lage kosten. Het kantoor is gevestigd op een nieuwe moderne locatie in de Amsterdamse Watergraafsmeer.

Solliciteren

We zoeken een stagiair(e) die vanaf 1 september 2019 voor een periode van minimaal 5 maanden, vier dagen per week ons team komt versterken. Als je bij ons stagiair(e) wordt, kun je rekenen op een interessante stage waarin je de gelegenheid krijgt om veel te leren. Uiteraard krijg je begeleiding, maar ook vrijheid om je ideeën uit te werken.

Je ontvangt een stagevergoeding van € 200,- bruto per maand, gebaseerd op 40 uur per week. En last but not least, je maakt deel uit van een enthousiast en informeel team.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel en wil je met een gemotiveerd team aan de slag en bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog? Upload dan je CV en motivatiebrief vóór 16 juni 2019 via deze link.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur, 020-30 39 751

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur, 020-30 39 752

Linda Nab
Redacteur, 020-30 39 758

Lars Pasveer
Redacteur, 020-30 39 755

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur, 020-30 39 757

Anneke de Bruin
Vormgever, 020-30 39 753

Marc Willemsen
Webontwikkelaar, 020-30 39 754

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.