Cello Biënnale Amsterdam, Amsterdam, geplaatst op 5 februari 2020

Stagiair(e) Marketing & Communicatie

Logo Cello Biënnale Amsterdam

De Cello Biënnale Amsterdam is een tien dagen durend internationaal muziekfestival, georganiseerd rondom de cello. Met meer dan 90 evenementen in alle ruimtes van het Muziekgebouw en het Bimhuis en ruim 32.000 bezoekers is de Cello Biënnale Amsterdam de ontmoetingsplaats en bron van inspiratie voor cellisten en muziekliefhebbers uit de hele wereld. In 2020 vindt de achtste Cello Biënnale plaats van 22 tot en met 31 oktober.

Stagiair(e) Marketing & Communicatie
24 uur per week

Profiel van de functie
Tijdens je stageperiode werk je mee aan de promotie van de Cello Biënnale Amsterdam. Vanaf de start van de kaartverkoop werken we toe naar het festival en naar een zaalbezetting net zo hoog of hoger dan de vorige editie (91%). Tijdens je stage ondersteun je de marketingmedewerker bij het creëren van content (tekst/ beeld/ video), het schrijven van nieuwsbrieven, onderhouden van de website en het bijhouden van social media. Ook denk je mee bij de uitvoering van de overige marketingwerkzaamheden die komen kijken bij het op de been brengen van grote aantallen bezoekers.

Wat ga je doen

• Je verzamelt en creëert content voor de website, nieuwsbrief en social media
• Je schrijft wervende teksten en denkt mee over het maken van andere content (video, beeld) om deze kanalen te vullen. Het bijhouden van social media (focus op Facebook & Instagram) doe je door middel van een door jou gemaakte contentkalender
• Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en de productie van de merchandiselijn
• Je denkt mee over en organiseert publiciteitsacties
• Je ondersteunt de marketing & publiciteitsmedewerker bij overige werkzaamheden horend bij de campagne die ervoor zorgt dat zoveel mogelijk mensen kaarten kopen voor de Cello Biënnale Amsterdam

Wat wij verder zoeken
Je bent leergierig, hebt goede social skills en de ambitie om je onder te dompelen in de (online) marketing en communicatie van een internationaal muziekfestival. Je hebt een flexibele houding en bent in staat om zelfstandig te werken. Bij voorkeur zit je in het 3e of 4e jaar van een relevante hbo- of universitaire opleiding (marketing & communicatie, online marketing, cultuurmanagement, muziekwetenschappen of iets vergelijkbaars). Ook heb je affiniteit met (klassieke) muziek/ cultuur.

Het is belangrijk dat je plezier hebt in schrijven en dat je zowel de Nederlandse als Engelse taal goed beheerst. Enige ervaring met bijvoorbeeld het werken in een CMS, fotobewerking of social media is een pre, maar geen vereiste. Je bent in het bezit van een laptop.

Wij bieden
• Een leerzame stageperiode waarin je de ruimte krijgt om zelf verantwoordelijkheid te dragen
• Een persoonlijke en deskundige begeleiding
• Na afloop van je stageperiode de mogelijkheid (en vanuit ons de wens) om daarna nog twee maanden het team te komen versterken als medewerker met als hoogtepunt het festival van achter de schermen mee te maken
• Een stagevergoeding & reiskostenvergoeding

Omvang en duur
Periode: Vanaf maart t/m juli of augustus (in overleg en uiteraard kun je gewoon op vakantie), 24 uur per week. Aan de hand van de eisen van jouw studie, kunnen we de duur & uren aanpassen. Onze voorkeur gaat uit naar een stagiair die na deze stage van 6 maanden in september en oktober als medewerker het festivalteam komt versterken.

Solliciteren
Schrijf een motivatiebrief waarin je uitlegt waarom je graag deze stagevacature zou willen vervullen en stuur deze samen met een cv vóór 10 februari 2020 naar marleen.paping@cellobiennale.nl ter attentie van Marleen Paping, marketing & PR.

Cello Biënnale Amsterdam wil een grotere diversiteit in haar personeelsbestand. Mensen met verschillende achtergronden in afkomst en cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur, 020-30 39 751

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur, 020-30 39 752

Linda Nab
Redacteur, 020-30 39 758

Lars Pasveer
Redacteur, 020-30 39 755

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur, 020-30 39 757

Anneke de Bruin
Vormgever, 020-30 39 753

Marc Willemsen
Webontwikkelaar, 020-30 39 754

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.