Alpha Nederland, Driebergen, geplaatst op 1 juli 2019

Stagiair(e) Journalistiek

Logo Alpha Nederland

Voor onze afdeling Marriage en Parenting Courses zoeken wij een:

Stagiair(e) Journalistiek

Binnen Alpha Nederland groeit de afdeling Marriage en Parenting Courses heel hard. We hebben komend jaar meerdere toffe projecten op de planning staan, waaronder een spraakmakende, landelijke Marriage Course-campagne. We hopen komend jaar veel video en (social) content te creëren dat aansluit bij onze producten en onze gebruikers (zowel kerken als potentiele deelnemers van de cursussen) aanspreekt.
Daarom zoeken we een stagiair journalistiek die video’s produceert en verhalen vangt in woord en beeld.

De organisatie
Alpha Nederland is een dynamische en groeiende organisatie die zich met hart en ziel inzet voor: ‘de herevangelisatie van Nederland, de vitalisering van de kerk en de transformatie van de samenleving’. Dat doen we onder meer door het uitgeven van Alpha, de Premarriage en Marriage Course, de Parenting Courses, de Prayer Course, Bible in One Year, enz.

De Marriage en Premarriage Course zijn relatiecursussen die in heel Nederland stellen helpt om te investeren in hun relatie. Met de Parenting Children Course en de nieuwe Parenting Teenagers Course helpen we ouders om met elkaar in gesprek te gaan over opvoeding.

De stage
Als stagiair ga je meewerken aan video’s en teksten die zowel deelnemers als cursuleiders van de cursussen aanspreken. Denk aan het ontwikkelen een video-interview van een ouder die voor het eerst de Parenting Children Course volgde of aan het schrijven van een blog over de invloed van social media op tieners.

• Denk mee in het filmproces, van begin tot eind
• Plan, bedenk en produceer content
• Denk na over nieuwe manieren van profilering
• Schrijf mee aan socialmediatstrategieën voor de Marriage en Parenting Courses
• Coördineer en voer videoshoots uit
• Post video online op YouTube, sites en social media
• Interview deelnemers, mensen op straat en cursusleiders
• Stel draaiboeken op
• Leer over online advertising
• Bepaal natuurlijk ook zelf stagedoelen op basis van je talenten

Jouw profiel

Je hebt ervaring met filmen en kan korte video’s maken die onderdeel zijn van een groter geheel (serie). In een interview weet je tot de kern van het verhaal te komen en achteraf weet je welke quotes het beste waren. Bij het editen denk je na over het gehele project en kun je aanvoelen hoe je de kijker vanaf seconde één weet te boeien en vast te houden. Je bent een doorzetter en vindt het prettig om na de opstartperiode ook zelfstandig te werken. Daarnaast durf je goed om hulp vragen. Je bent een overtuigd christen en van harte meelevend met de kerk of gemeente waartoe je behoort. En tot slot een absolute must: je hebt zin om mooie video’s te maken.

Ons aanbod
We bieden je een leuke en uitdagende stage binnen een inspirerende organisatie waar je collega’s betrokken zijn bij elkaar en elkaars projecten. Je gaat werken met de juiste tools om video’s en content te maken. Je wordt begeleid door deskundigen met ervaring. Voor deze stage ontvang je naast onkostenvergoeding een (kleine) stagevergoeding.

Meer informatie
Bel 0343 - 74 50 70 of mail info@alphanederland.org.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren?
Stuur jouw motivatiebrief en cv aan Wouter ter Keurs. Dit kan per mail of per post via ons adres: Alpha Nederland, Hoofdstraat 51a, 3971 KB Driebergen o.v.v. ‘Sollicitatie stagiair journalistiek Marriage en Parenting Courses’.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur, 020-30 39 751

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur, 020-30 39 752

Linda Nab
Redacteur, 020-30 39 758

Lars Pasveer
Redacteur, 020-30 39 755

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur, 020-30 39 757

Anneke de Bruin
Vormgever, 020-30 39 753

Marc Willemsen
Webontwikkelaar, 020-30 39 754

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.