data als kans

Urban Goddess, Amsterdam, geplaatst op 21 november 2022

Stagiair(e) Copywriting and Storytelling

Logo Urban Goddess

Ben jij een derde of vierdejaars student(e) in de richting van (online) communicatie en een echte liefhebber van tekst? Op de hoogte van de laatste trends, met een passie voor mode, yoga & duurzaamheid en zoek jij nog een (afstudeer) stageplek voor een periode van 4-6 maanden? Dan zoeken wij jou!

Bij deze stage krijg je uitgebreid de kans om je verder te verdiepen in de communicatiestrategie van een internationaal groeiend duurzaam kledingmerk. Er is alle ruimte om mee te denken met onze organisatie en te bouwen aan onze websites. We begeleiden je (ook online, op afstand!) en zorgen dat je onderdeel bent van ons diverse team.

Dit ga je doen:
Jouw focus is het positioneren van onze brands in de wereld van zowel startende als gevorderde yogi’s. Dit doe je aan de hand van mooie storytelling via al onze kanalen, en het schrijven van prachtige, pakkende teksten voor maximale engagement. Vragen die centraal staan in jouw werkzaamheden: hoe vinden we nieuwe klanten, hoe binden we hen aan ons, hoe worden we nóg interessanter voor onze doelgroep?

‘s Morgens begin je met een kop koffie en het checken van je mail. Daarna hebben we een standup om taken, inspiratie en achievements te bespreken, waarbij we altijd wat langer zitten dan gepland omdat we vaak weer enthousiast aan het brainstormen slaan.

Samen maken wij een mooie planning voor tijdens jouw stage met passende content voor elk moment. Jij werkt hierbinnen vooral aan blogs en stories en weet feilloos de vertaling te maken naar pakkende e-mails voor onze klanten (voor zowel consumenten (B2C) als andere businesses (B2B)). Ook ben jij medeverantwoordelijk voor de SEO, waarmee je de leesbaarheid en vindbaarheid van onze websites verbetert. Je werkzaamheden zijn afwisselend en er is ruimte voor eigen ideeën en invulling.
Je werkt in deze functie nauw samen met de stagiair Social Media & Strategy, maar ook met de rest van het kleine, hechte team. Je wordt niet in het diepe gegooid maar krijgt goede begeleiding.

Dit ben jij:
• Derde- of vierdejaars student (online) communicatie of een aan copywriting of storytelling gerelateerde studie (HBO/WO);
• Je hebt affiniteit met fashion, yoga en duurzaamheid;
• Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal perfect in woord en geschrift;
• Jij bent nieuwsgierig, onderzoekend en neemt initiatief;
• Je hebt een commerciële instelling;
• Je vindt het fijn om samen te werken in een team, maar bent ook zelfstandig genoeg om met je eigen projecten aan de gang te gaan;
• Je vindt het leuk om in een groeiend bedrijf te kijken en te leren.

Dit zijn wij:
Urban Goddess yogakleding is een duurzaam & fair yogakledingmerk uit Amsterdam. In 2013 lanceerde Urban Goddess haar allereerste yogalijn en het is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste en meest toonaangevende yogamerken in Europa. En we groeien nog steeds!

Onze ambitie is om één van de grootste duurzame yogamerken te worden. Dit doen we door items te maken van hoge kwaliteit, die zowel on- als off the mat kunnen worden gedragen. Onze stoffen zijn heerlijk zacht en comfortabel, en dus ook perfect om in te loungen.

Al onze kleding wordt gemaakt van biologisch katoen en duurzaam bamboe, op een veilige en eerlijke manier, met respect voor mens, natuur en dier (we zijn PETA-approved vegan). Naast onze eerlijke productie willen we deze overtuiging ook graag uitdragen in onze storytelling. We maken een statement tegen fast fashion en vóór de positieve effecten van het kiezen van duurzame kleding. Buy less, choose well and make it last!

Is dit de stage voor jou?
Stuur dan je cv en motivatie naar elianne@urban-goddess.com. Een kleine assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. De stagevergoeding is €400 en bij een nieuwe drop mag jij natuurlijk een heerlijk Urban Goddess setje uitkiezen!
Heb je nog vragen? Je mag altijd even mailen of bellen naar +31 (0)20 2619180.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.