Beautiful Distress, Amsterdam, geplaatst op 13 januari 2023

Stagiair(e) Communicatie

Logo Beautiful Distress

Beautiful Distress zoekt een stagiair(e) ter ondersteuning van haar tentoonstellingsprogramma, communicatiestrategie (in het bijzonder de sociale media!) en educatieve activiteiten. Studenten of pas afgestudeerden die werkervaring in de culturele sector willen opdoen kunnen een half jaar een stage volgen bij ons voor 2 tot 4 dagen per week (in overleg). Ben jij een cultuurliefhebber en een social media talent? Dan horen we graag van je!

Over Beautiful Distress
Beautiful Distress maakt psychische kwetsbaarheid zichtbaar, voelbaar en daarmee bespreekbaar door middel van kunst.                           

Beautiful Distress gebruikt kunst om begrip en medeleven te vergroten voor en met mensen die te maken hebben met psychische kwetsbaarheden. Kunst doet een beroep op onze zintuigen en ons intellect, kan ons inspireren om dingen anders te bekijken en kan ons bewust maken van onze eigen vooroordelen. Negen van de tien mensen met een psychische kwetsbaarheid/ziekte ervaren vooroordelen of uitsluiting. Dit beïnvloedt niet alleen hun leven en dat van de mensen om hen heen, maar ook de samenleving als geheel.                                                                                                                 

Wij organiseren kunstenaarsresidenties in psychiatrische ziekenhuizen zoals in het Kings County Hospital Center, Brooklyn, New York en in de GGz Centraal in Amersfoort. In deze residenties worden professionele kunstenaars uitgenodigd om drie maanden lang op locatie te wonen en te werken. Ze observeren de wereld van de psychiatrie en maken werk dat geïnspireerd is door wat ze zien en ervaren. De kwaliteit en de autonomie van de geproduceerde kunst staat altijd voorop. Tegelijkertijd kunnen de werken geestelijk lijden zichtbaar maken, empathie en begrip vergroten, en taboes rond geestesziekten helpen doorbreken.

Beautiful Distress runt ook een prachtige tentoonstellings- en projectruimte in Amsterdam Noord, op de NDSM-werf. We zijn actief gericht op het zijn van een participatieve, inclusieve en diverse ruimte, waar iedereen zich thuis voelt en waar ideeën en ervaringen vrijelijk gedeeld kunnen worden. Ons doel is om, altijd met kunst en kunstenaars, te werken aan het creëren van een meer inclusieve samenleving, door middel van kunsttentoonstellingen en projecten en door interactie tussen alle belangengroepen: kunstenaars, patiënten en hun naasten, zorgverleners, beleidsmakers en het algemene publiek, en we richten ons speciaal op jongeren. Beautiful Distress verwelkomt diverse perspectieven, culturele achtergronden, leeftijden, geslachten, seksuele geaardheden en religieuze overtuigingen.

Over de functie
Ben je een liefhebber van kunst en cultuur? Heb je affiniteit met onze doelstelling? Wil je ervaring opdoen in de kunstwereld? En leren hoe een culturele instelling werkt? Dit is je kans!

Op voorhand maken we samen met jou een persoonlijk project/werkplan met taken die jij graag gedurende de stageperiode zou willen uitvoeren. Naast dit projectplan horen ook de algemene Beautiful Distress zaken waarin je ons ondersteunt. Bij jouw taken horen onder andere:
• Een uitvoerende rol in de communicatie rond culturele activiteiten van Beautiful Distress en ondersteunt de organisatie van diverse events;
• Je ondersteunt de ontwikkeling van en de communicatie omtrent het educatieprogramma.
• Je bent 2 à 3 dagen (waarvan 1 weekenddag) per week beschikbaar om in Beautiful Distress House fysiek aanwezig te zijn tijdens tentoonstellingen en events;
• Je maakt onderdeel uit van het productieteam dat de tentoonstellingen en events in het Beautiful Distress goed laat verlopen;
• Je ondersteunt de communicatie coördinator in het uitvoeren van de dagelijkse PR & communicatie werkzaamheden;

Wat vragen we van jou?
• Je hebt de ambitie om praktijkervaring op te doen
• Je bent een enthousiaste kunstliefhebber en een aanpakker;
• Je studeert HBO/ WO Communicatie/ Museumstudies / Kunsteducatie of een andere kunstgerelateerde opleiding (of bent net afgestudeerd);
• Je hebt een goede (Nederlandse en Engelse) taalbeheersing en een vlotte pen;
• Je hebt kennis van Social media en Mailchimp;
• Je hebt kennis van Adobe Illustrator/ InDesign;
• Je hebt goede communicatieve- en sociale eigenschappen;
• Je bent flexibel, werkt zelfstandig en zorgvuldig.

Wat bieden wij?
• Een kennismaking met een culturele instelling en de Amsterdamse cultuursector in de praktijk;
• Veel vrijheid bij het inrichten en uitvoeren van je projectplan- en taken;
• De mogelijkheid tot het opbouwen van een relevant netwerk in de culturele sector;
• Een (marktconforme) stagevergoeding;
• Een informele werksfeer en een afwisselende, creatieve stageplek in een jong en energiek team.

Interesse?
Stuur dan je motivatiebrief en cv naar esther@beautifuldistress.com. Mocht je vragen hebben dan kun je ook contact met ons opnemen via +31 6 36046264

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.