Universiteit Leiden, Leiden, geplaatst op 21 januari 2020

Stagiair wetenschapscommunicatie

Logo Universiteit Leiden

Breng jij onze wetenschapscommunicatie naar een hoger plan? 
De Leidse rechtenfaculteit zoekt een enthousiaste stagiair(e) voor haar wetenschapscommunicatie. 

De stage
Ter ondersteuning van onze afdeling Marketing & Communicatie zoeken wij een gemotiveerde en zelfstandige stagiair(e) voor 24-32 uur per week om samen met ons team een structurele bijdrage te leveren aan de communicatie van onze wetenschappelijke onderzoeken en projecten.
Aan de Leidse rechtenfaculteit werken dagelijks tientallen wetenschappers aan allerlei onderzoeken. Maakt de nieuwe privacywet AVG onze activiteiten op internet nu echt veiliger? Hoe zit het met het beroepsgeheim van een huisarts wanneer hij sterke vermoedens heeft van kindermishandeling? Al dat soort juridische vraagstukken liggen hier onder het vergrootglas. 

Een belangrijke taak van de afdeling Marketing & Communicatie is de wetenschapscommunicatie: hoe brengen we deze onderzoeken naar buiten? Hoe brengen we ze in beeld en/of tekst onder de aandacht van de buitenwereld, zodat we laten zien dat onze onderzoeken relevant en interessant zijn? En hoe kunnen we daarvoor social media inzetten?

Samen met de communicatieadviseur van de faculteit ga je aan de slag om onze wetenschappelijke activiteiten het juiste podium te geven. Je start met een in- en externe analyse van de mogelijkheden. Ook werk je concreet mee en schrijf je verslagen, maakt beeldreportages met foto of video en denkt mee over welke onderzoeken speciale aandacht verdienen. Je bent een hbo-student in Communicatie of Journalistiek en je hebt affiniteit met schrijven, fotomateriaal en het opnemen en monteren van videomateriaal.

Kennis en vaardigheden:   
⦁ Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift.
⦁ Je bent handig met foto’s en video’s bewerken.
⦁ Je beheerst softwareprogramma’s waaronder Microsoft Office.
⦁ Ervaring met content management systemen is een pre.
⦁ Je bent enthousiast en gemotiveerd om ervaring op te doen in een resultaatgericht communicatieteam.
⦁ Je wilt graag theorie omzetten in praktijk bij een kennisorganisatie. 
⦁ Je kunt goed zelfstandig werken.

De organisatie
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving. 
De afdeling Marketing & Communicatie geeft advies en realiseert marketing en communicatie over onderzoek en onderwijs. Zie voor meer informatie http://www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.


Wij bieden
Wij bieden een stagevergoeding (afhankelijk van je studiefase) en een interessante plek om te werken. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, voor een duur van 3-6 maanden. De start en omvang van de aanstelling gaat in overleg.

Informatie & solliciteren
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie of de procedure kunt u contact opnemen met Annet van der Helm, e-mail a.f.m.van.der.helm@law.leidenuniv.nl. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 16 februari 2020 worden gestuurd naar info@law.leidenuniv.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.