IDFA, Amsterdam, geplaatst op 20 juli 2020

Stagiair vrijwilligers coördinatie

Logo IDFA

IDFA
IDFA is het grootste documentaire filmfestival ter wereld, dat jaarlijks in november in Amsterdam 12 dagen documentairefilms en -nieuwe mediaprojecten toont aan 300.000 bezoekers. Ook organiseert IDFA activiteiten voor professionals, waar zo’n 3.000 internationale gasten op af komen. De organisatie is gevestigd in Amsterdam en bestaat door het jaar heen uit 35 medewerkers. Vanaf de zomer wordt het team uitgebreid met 40 tijdelijke medewerkers en stagiairs om de piekperiode waarin we het festival organiseren mee aan te kunnen. IDFA heeft een open, informele en op samenwerking gerichte cultuur. Wij werken vanuit een passie voor documentaires maar ook vanuit een maatschappelijke betrokkenheid. We geloven in de kracht van een divers team; iedereen is welkom om daar onderdeel van uit te maken.

Assistent Vrijwilligers coördinatie – stage
Tijdens het festival werken wij jaarlijks samen met zo’n 600 vrijwilligers. Dat zijn deels nieuwe medewerkers, deels mensen die al jaren bij IDFA betrokken zijn. Vanaf augustus staat er een aanmeldformulier online en barst de werving van vrijwilligers los. Een vrijwilligers coördinator is hiervoor verantwoordelijk en zorgt er, samen met een assistent voor, dat we opnieuw met enthousiaste vrijwilligers kunnen gaan samenwerken die weten wat er van ze verwacht wordt en wat zij als vrijwilliger als tegenprestaties kunnen verwachten. De productieafdeling bestaat verder in aanloop naar IDFA uit een hoofd, een coördinator, een festivalproducent, verschillende locatieproducenten, een producent aankleding & bewegwijzering en twee producenten special events.

Wat ga je doen?
Als stagiair vrijwilligers coördinatie biedt je ondersteuning aan de werving en selectie van zo’n 600 vrijwilligers en krijg je de kans te leren hoe een groot festival als IDFA productioneel in elkaar zit. Taken omvatten het onderzoeken hoeveel vrijwilligers elk team nodig heeft, verwerken van aanmeldingen, het organiseren van kennismakingsgesprekken, het indelen van vrijwilligers in teams, het maken van roosters, het organiseren van instructiebijeenkomsten, het maken van passen en informatiedocumenten voor vrijwilligers en het begeleiden van vrijwilligers tijdens het festival.

Wat moet je in huis hebben?
Je bent een aanpakker met de ambitie om later als festivalproducent aan de slag te gaan. Je zit in een afrondende fase van een opleiding (bijvoorbeeld Media & Entertainment Management, CMV, een productionele opleiding of een universitaire opleiding die je met praktische kennis wilt aanvullen). Je bent een pietje precies, goed in het maken van overzichten en het bijhouden van de voortgang. Je bent sociaal, communicatief, vraagt om begeleiding als je ergens alleen niet uitkomt en zorgt ervoor dat iedereen geïnformeerd is over de voortgang van jouw projecten. Je bent vaardig met computers, zoekt graag uit hoe je met onze database de beste resultaten kunt behalen en bent niet bang de telefoon te pakken. Je beheerst zowel Nederlands als Engels in woord en geschrift. Je hebt zin om je vast te bijten in een hands-on stage met een hoge werkdruk in een infomeel professioneel team. We zoeken iemand die fulltime beschikbaar is van 1 september t/m 6 december 2020.

Wat krijg je ervoor terug?
⦁ Een eigen werkplek binnen een gezellig kantoor met zo’n 70 medewerkers in het hart van Amsterdam;
⦁ Een stage waarin je zelfstandig een eigen takenpakket onder je hoede krijgt, maar er ook voldoende begeleiding op WO niveau is om tot die zelfstandigheid te komen;
⦁ De mogelijkheid om onderzoek te doen binnen de stageperiode, indien jouw studie dat vereist;
⦁ Een stagevergoeding van € 300 bruto per maand bij een fulltime stage;
⦁ Gratis lunch op kantoor;
⦁ Vergoeding van reiskosten (woon-werk) binnen Nederland;
⦁ Deel uitmaken van IDFA Festival 2020: een festivalpas, de mogelijkheid om films en evenementen te bezoeken, lunch- & dinercatering en enkele vrijkaarten om weg te geven.

Solliciteren
Stuur een motivatiebrief en een CV, beide als pdf bijlagen bij Annabet Langkamp aan sollicitaties@idfa.nl. In je motivatie horen we graag waarom je stage wilt lopen bij IDFA en waarom je denkt dat je goed bij deze stage past. Als je in meerdere van onze stages geïnteresseerd bent, aarzel dan niet om dit te vermelden. We hanteren geen deadline maar proberen de stages zo snel mogelijk in te vullen. Wij nemen kort na uw sollicitatie contact met je op en kijken uit naar je bericht!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.