OLVG, Amsterdam • Locatie: Oost en West, geplaatst op 25 november 2021

Stagiair redactie en social media

Logo OLVG

• Afdeling Marketing en Communicatie
• 32-36 uur per week
• Locatie: Oost en West

Kun je toegankelijk schrijven, scherp redigeren, werken in een CMS en heb je ervaring en affiniteit met sociale media? Ben jij een aanpakker, creatieve (beeld)denker en wil jij graag een steentje bijdragen aan de communicatie in de zorg? Dan kunnen we jouw inzet en frisse blik goed gebruiken op onze afdeling Marketing en Communicatie! Als stagiair ‘redactie en social media’ help jij ons om (medisch) inhoudelijke informatie toegankelijk te maken voor onze patiënten en medewerkers.

Over de functie
Tijdens deze stage ben je onderdeel van de redactie van OLVG en werk je nauw samen met directe collega’s van de afdeling Marketing en Communicatie: contentspecialisten, communicatieadviseurs en onze webdeveloper en persvoorlichters. Ook werk je geregeld samen met interne opdrachtgevers. Bijvoorbeeld met verpleegkundigen, specialisten, ICT’ers en managers.

Tijdens jouw stage:
• draai je mee in redactiediensten (je schrijft nieuwsberichten, redigeert, wijzigt en ontwikkelt content voor onze in- en externe webpagina’s)
• ga je aan de slag op onze socialmediakanalen (je verzorgt webcare en monitort de statistieken, maar ontwikkelt en deelt zelf ook aantrekkelijke content)
• redigeer je patiëntenfolders en teksten in het patiëntenportaal MijnOLVG
• ondersteun je contentspecialisten en adviseurs bij verschillende in- en externe projecten
• krijg je de mogelijkheid om ook zelf op zoek te gaan nieuws en mooie verhalen binnen ons ziekenhuis

Werkomgeving
De afdeling Marketing en Communicatie bestaat uit 16 medewerkers. Onze afdeling opereert op strategisch en uitvoerend niveau. Dit betekent dat we zo nu en dan snel en onder hoge druk moeten handelen. Dit vraagt om flexibiliteit, stressbestendigheid en inlevingsvermogen.

OLVG heeft hoofdlocaties in Oost en West. Normaal gesproken is de uitvalsbasis van onze afdeling OLVG locatie Oost aan het Oosterpark, maar in verband met de coronamaatregelen werken we momenteel deels vanuit huis. Uiteraard wordt er een compleet inwerkprogramma verzorgd zodat je vanaf dag 1 beschikt over de voor de werkzaamheden benodigde informatie en begeleiding vanuit je collega’s op de afdeling.

Functie-eisen
• je zit in het 3e of 4e jaar van een (voltijd) HBO opleiding in de richting Communicatie, Journalistiek, (digitale) Media of Nederlands
• je houdt van schrijven en bent tekstueel sterk
• je hebt affiniteit met de zorg
• je kunt je goed verplaatsen in verschillende doelgroepen
• je bent thuis in verschillende socialmediakanalen en begrijpt hoe je onze doelgroepen kunt aanspreken
• je bent een aanpakker en kan prioriteiten stellen
• je krijgt mensen enthousiast voor jouw idee of manier van aanpak
• je kunt goed samenwerken in teamverband, maar gaat net zo goed zelfstandig aan de slag

Bijzonderheden
• het betreft in principe een werkstage; het is in overleg mogelijk om daarnaast ook een onderzoek/opdracht uit te voeren.
• je bent in bezit van een OV-kaart met studentenkorting

Wij bieden
Werken bij OLVG betekent werken in hét stadsziekenhuis van Amsterdam. Een werkomgeving waar jij jouw talent optimaal kunt ontwikkelen en in kunt zetten om samen – direct of indirect – onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Jouw werkzaamheden zijn heel divers, hierdoor leer je veel op veel verschillende communicatiegebieden. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en ruimte voor zelfstandigheid, maar ook een goede begeleiding. Tijdens je stage heb je een vaste mentor, maar ook andere collega’s op de afdeling helpen je graag verder. Er hangt een goede en laagdrempelige sfeer op de redactie.

Je kunt per 1 februari starten met de stage, maar er is ook de mogelijkheid om in onderling overleg met elkaar een nader te bepalen startdatum af te spreken.
• wij bieden een stageplek voor 32 uur tot 36 uur per week, voor de duur van minimaal 3 maanden en maximaal 6 maanden
• de stagevergoeding bedraagt € 405,- per maand op basis van 36 uur

Interesse in deze vacature?
Heb je interesse? Wij ontvangen graag direct of uiterlijk 13 december jouw sollicitatie via de sollicitatiebutton.

Bij een sollicitatie van een (socialmedia-) redacteur mag een tekst- of beeldproductie natuurlijk niet ontbreken. Wij ontvangen dan ook graag iets wat jij hebt gemaakt en waar jij trots op bent. Dit kan bijvoorbeeld een mooie tekst zijn, een effectieve socialmediapost of … Voeg jouw contentcreatie toe als link in je brief of stuur het mee als bijlage.

Wil je meer informatie over de inhoud van de stage? Neem dan contact op Elles in ’t Hout, persvoorlichter en tijdelijk coördinator Content en Online via E.in’tHout@olvg.nl of telefoonnummer 06 – 06 53 36 54 91.

Solliciteer

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.