banner festival 23

Stichting Cinekid, Amsterdam, geplaatst op 25 mei 2023

Stagiair Nieuwe Media

Logo Stichting Cinekid

Vind jij het leuk om kinderen te inspireren met een rijk aanbod van films, series en nieuwe media? Dan ben je bij Cinekid op de juiste plek! Per mei 2023 zijn wij op zoek naar een hardwerkende en gedreven duizendpoot met interesse in nieuwe media & digitale cultuur.

Cinekid is al 36 jaar het grootste internationale kinderfilmfestival ter wereld en brengt kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van film, series en nieuwe media. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. 

Om deze missie te vervullen organiseert Cinekid gedurende de hele herfstvakantie een festival met films, workshops en interactieve media in Amsterdam en in tientallen filmtheaters in het land met meer dan 60.000 bezoekers. Door het jaar heen bereikt Cinekid kinderen en leerkrachten met een publieks-, en onderwijsprogramma. Voor de professionele industrie is Cinekid hét platform voor (internationale) kindermedia-producties. Samen werken we om het aanbod en de kwaliteit van filmproducties te verbeteren en de industrie met elkaar te verbinden.  

Nieuwe Media
Als Stagiair Nieuwe Media maak je onderdeel uit van de Nieuwe Media afdeling. Met meer dan 30 verschillende installaties, games, performances en workshops van kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland, is het MediaLab uniek in zijn soort en een belangrijk onderdeel van Cinekid Festival. Als stagiair Nieuwe Media heb je aantoonbare interesse in nieuwe media en digitale cultuur. Je werkt zelfstandig, doet inhoudelijke research en vindt het leuk om te schrijven. Je bent een goede organisator en je vindt het belangrijk om je werk goed en netjes af te leveren.

Dit is wat je gaat doen: 
• Assisteren van het Hoofd MediaLab op inhoudelijk en productioneel vlak
• Organisatie van het traject rond de Game & App Award
• Je doet research en denkt mee over de programmering van het MediaLab bestaande uit games, installaties en workshops en denkt mee over de indeling van de tentoonstelling
• Schrijven van teksten over de werken in het programma voor marketing en educatieve doeleinden
• Bijhouden van de programma database voor Nieuwe Media

Jij bent:
• HBO- of WO student. Het liefst in de richting van Nieuwe Media, Interactive Media Design, Gaming of Digitale Cultuur
• Je bent geïnteresseerd in de internationale (kinder)media-industrie
• Je bent geïnteresseerd in de creatieve én de technische kant van mediatechnologie
• Uitstekend in de Nederlandse als Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
• Je vind het makkelijk om te schrijven en weet complexe zaken helder te verwoorden
• Nauwkeurig en kan goed overzicht houden
• Vriendelijk en hebt een sociale werkhouding
• Je gaat graag zelfstandig te werk en durft verantwoordelijkheid te nemen, hebt een proactieve instelling
• Stressbestendig
• Je bent flexibel en vind het leuk om je in de festivalsfeer te storten, tijdens het festival (in de herfstvakantie), buiten normale kantooruren en doordeweekse dagen

Wat krijg je ervoor terug?
• Een topstage in een ambitieuze, leerzame en gezellige werkplek in de binnenstad van Amsterdam
• Verantwoordelijkheid en de ruimte om je eigen projecten binnen het team te managen om zo écht iets toe te voegen aan het festival
• Je werkt met opkomend talent en gevestigde namen in de Nieuwe Media kunstsector aan een prachtig toonaangevend programma
• Je krijgt inzicht in wat er komt kijken bij het organiseren van een media-festival
• Een stagevergoeding van €320,-, bij 1.0 fte op basis van 40 uur per week

Periode
Stageperiode is vanaf mei t/m eind oktober 2023. Je bent minimaal 4 dagen per week beschikbaar en kan fulltime aanwezig zijn tijdens het festival in oktober. Exacte start- en einddatum in overleg.

Reageren?
Meer informatie en/of aanmelding met motivatiebrief en CV aan vacature@cinekid.nl: t.a.v. Leonieke Verhoog, vermeld hierbij dat het gaat om de vacature stagiair Nieuwe Media.

Cinekid is een inclusieve organisatie die openstaat voor iedereen in de samenleving. We streven naar een arbeidsmarkt zonder discriminatie waar iedereen gelijke kansen krijgt, ongeacht etniciteit, economische of culturele achtergrond, culturele overtuigingen, geslacht, seksuele geaardheid, leeftijd, burgerlijke staat en of je een handicap hebt. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis van iedereen die ervaring wil opdoen in onze organisatie.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.