basis naar compleet

Dordrechts Museum, Dordrecht, geplaatst op 12 februari 2024

Stagiair Marketing en Communicatie

Logo Dordrechts Museum

Stage Marketing & Communicatie Dordrechts Museum

Ben je geïnteresseerd in marketing én in kunst? Wil jij jezelf ontwikkelen, bijdragen aan een cultureel merk en samenwerken met gedreven en gezellige collega’s? Dan is een stage bij het Dordrechts Museum wat je zoekt! Voor het team marketing en communicatie vaste collectie zoekt het Dordrechts Museum een enthousiaste en creatieve stagiair, die de afdeling kan ondersteunen voor minimaal 32 uur per week. 

Een stage bij het Dordrechts Museum betekent meelopen én meewerken in een inspirerende omgeving waar geen dag hetzelfde is. Na je stage in ons museum heb je een aantoonbare basis werkervaring opgedaan die na je studie goed van pas komt op de arbeidsmarkt.

Waar kom je te werken?
Het Dordrechts Museum is een van de oudste musea van Nederland. Je vindt er zes eeuwen schilderkunst onder een dak. Van zestiende-eeuwse werken tot de meest actuele schilderkunst. Een levende collectie, waarin oud en nieuw elkaar ontmoeten. Met werken van nationale én internationale kunstenaars. Alles in de presentatie is er op gericht de kunstwerken te laten stralen en de bezoeker vooral te laten kijken, ontdekken en genieten.

Wat ga je doen?
In de functie van stagiair(e) marketing en communicatie werk je nauw samen met de marketing- en communicatiemedewerker vaste collectie van het Dordrechts Museum. Zij zal je aansturen, maar voor de functie is het belangrijk dat je ook zelfstandig kan werken.
Je ondersteunt o.a. bij het uitvoeren van marketingplannen, bedenken en ontwikkelen van on- en offline content, schrijven van verschillende teksten en persberichten, beheren van social media, ontwikkelen van korte video’s.

Wat neem je mee?
• Je volgt een relevante HBO-opleiding op het gebied van marketing en communicatie
• Je hebt affiniteit met de culturele sector
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk
• Je bent enthousiast en weet van aanpakken
• Je kunt zowel zelfstandig als in een team goed (samen)werken
• Bij voorkeur beheers je programma’s als Adobe Photoshop/ InDesign/Canva en Dropbox

Wat bieden we jou?
Een uitdagende en afwisselende meewerkstage bij een van de oudste musea van Nederland in de historische binnenstad van Dordrecht. We beschouwen je als volwaardige collega waarbij je alle ruimte krijgt om zelf verantwoordelijkheid te nemen, ideeën te opperen én uit te voeren. Uiteraard ontvang je een stagevergoeding, deze bedraagt €550 per maand.

Solliciteren of meer weten?
Wil je solliciteren of heb je nog een vraag? Neem dan contact op met Emine Kara (medewerker Marketing en Communicatie) via e.kara@dordrecht.nl of via Stagebureau Drechtsteden via 06-39626771.

Solliciteren

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.