Jodal

Bijbels Museum, Amsterdam, geplaatst op 20 juni 2022

Stagiair Marcom & Rebranding

Logo Bijbels Museum

Het Bijbels Museum heeft de afgelopen twee jaar een belangrijke koerswijziging doorgemaakt. Het is een museum nieuwe stijl, zonder eigen collectie of presentatieplek. We delen voor deze tijd relevante verhalen met een zo groot mogelijk publiek. Verhalen die met zingeving te maken hebben en mensen inspireren. We doen dat met reizende tentoonstellingen en activiteiten die we zelf of met coproducenten cureren. We presenteren ons werk binnen een netwerk van museale presentatiepartners in het land, zoals Fotogalerie De Gang Haarlem, Museum Krona Uden, Escher in Het Paleis Den Haag, Buitenplaats Doornburgh Maarssen, Stadhuismuseum Zierikzee en CIRCL Amsterdam. De tentoonstellingen hebben altijd een relatie met de Bijbel; met een bijbelverhaal of een bijbels thema. Vaak raken ze aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk. We nodigen geregeld kunstenaars uit om nieuw werk voor ons te maken. Als stagiair maak je deel uit van ons kleine vaste team (4) en een groter flexibel netwerk van kunstenaars en ontwerpers.

Stagiair Marcom & Rebranding
minimaal 16, maximaal 32 uur per week; voor de duur van 4 maanden

Kom praktijkervaring opdoen binnen de museumsector. We bieden je een afwisselende werkstage met vergoeding. Je maakt deel uit van het kernteam dat tweewekelijks overlegt en samen tot belangrijke besluiten over inhoud en marketing komt. Je krijgt een goede indruk van het ontwikkelen, financieren en produceren van tentoonstellingen. Ook maak je kennis met een breed (museum)netwerk in en buiten Amsterdam. We hebben een gezellige royale (coronaproof) werkplek aan de Nieuwe Herengracht, inclusief lunch.

De nieuwe en meer moderne koers van het museum en de daaropvolgende rebranding, biedt bijzondere kansen voor een opdracht vanuit de opleiding, bijvoorbeeld een publieksonderzoek naar belangstelling voor en waardering van een museum nieuwe stijl, het vinden van nieuwe donateurs etc.

Werkzaamheden

• Schrijven en redigeren van content (online en offline) ter promotie van nieuw groot project i.s.m. Buitenplaats Doornburgh, Maarssen
• (Onder begeleiding) opzetten en uitvoeren van inclusieve promotiecampagnes voor vriendenlidmaatschap Bijbels Museum nieuwe stijl
• Ondersteunen van de algemene promotie van het museum binnen diverse nieuwe (diverse en inclusieve) doelgroepen

Vereisten

• Relevante opleiding (culturele studies/marketing en communicatie/religie)
• Affiniteit, kennis en ervaring met (online) marketing en social media, kunst en cultuur (met name tentoonstellingen)
• Goede schrijf- en spreekvaardigheid in Nederlands
• Enthousiast, leergierig en nieuwsgierig
• Ervaring met beeld- en videobewerking is een pre
• Interesse in religie, van welke aard ook, wordt aangemoedigd maar is geen vereiste

Het Bijbels Museum is t/m 29 juli 2022 te gast in CIRCL op de Amsterdamse Zuidas met de tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid. Poëzie in beeld en woord. In september start een groot nieuw project met online presentaties en een fysieke tentoonstelling vanaf eind maart 2023. In 2023 is het Bijbels Museum met fysieke tentoonstellingen verder te gast in Haarlem, Amersfoort en Zierikzee.

Nieuwsgierig?
Stuur een motivatiebrief met CV.

Eerst meer weten?
Neem een kijkje op www.bijbelsmuseum.nl of bel (telefoonnummers: zie onze website). Van harte welkom!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.