Jodal

Athenaeum Boekhandel, Amsterdam, geplaatst op 16 juni 2022

Stagiair (m/v/x) webredactie / online marketing

Logo Athenaeum Boekhandel

Voor zijn website en webboekhandel Athenaeum.nl is Athenaeum Boekhandel op zoek naar een:

Stagiair (m/v/x) webredactie / online marketing
voor 32 à 40 uur per week

Athenaeum.nl is de website en webshop van Athenaeum Boekhandel in Amsterdam. Het webteam houdt kantoor in het hart van Amsterdam, op het Spui, boven Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum. Op Athenaeum.nl kunnen boekenliefhebbers terecht voor meer dan 3 miljoen boeken, én recensies, voorpublicaties, tips van boekverkopers en interviews met auteurs. Het webteam is verantwoordelijk voor webredactie en online marketing via de eigen website, socials en nieuwsbrief en via affiliaties. Daarbij maakt het onder meer gebruik van een uitgebreid netwerk in de literaire wereld.

Wat ga je doen?
Je krijgt een volwaardige rol in het webteam van Athenaeum.nl. Ligt je hart bij webredactie en contentmarketing? Dan schrijf en redigeer je artikelen voor de website, publiceer je op sociale media en bied je redactionele ondersteuning. Wil je je liever verder bekwamen in online marketing? Dan werk je aan SEO en SEA en denk je mee over nieuwe projecten en kansen. Je doet in korte tijd veel relevante werkervaring op en maakt uitgebreid kennis met de wereld van boekhandel, uitgeverij, webredactie en online marketing. Bovendien scherp je je vaardigheden aan: je wordt een betere schrijver, ontdekt hoe SEO en contentmarketing werkt en ontmoet schrijvers, redacteuren en uitgevers.

Jouw profiel
• Ofwel je hebt een vlotte pen en aantoonbare schrijfervaring, bij voorkeur online.
• Ofwel je hebt aantoonbare kennis van online marketing, socials (BookTok), SEO en SEA.
• Je bent zelfstandig, werkt georganiseerd en kan makkelijk schakelen tussen verschillende onderwerpen.
• Je leest graag.
• Je hebt ervaring met sociale media en/of websites en nieuwsbrieven.
• Je volgt een WO- of HBO-opleiding. We nodigen nadrukkelijk ook studenten marketing & communicatie uit te solliciteren.
• Je bent minimaal 4 maanden beschikbaar, voor 24 tot 36 uur per week.

Je wordt begeleid door het webteam van Athenaeum.nl, maar krijgt ook de kans kennis te maken met andere onderdelen van de boekhandel. Een stagevergoeding is beschikbaar.

Waarom zou je stage lopen bij Athenaeum.nl?
• Omdat je de unieke kans krijgt meerdere maanden volwaardig mee te draaien bij een van de pijlers onder literair Nederland. Dat is niet alleen leuk, het helpt je ook bij je verdere carrière en het opbouwen van een netwerk.
• Omdat talent en eigen initiatief worden gezien én beloond. Heb je een écht goed idee, dan krijg je de gelegenheid dat uit te voeren.
• Omdat je persoonlijke stagebegeleiding krijgt, toegesneden op jouw leervragen.
• Omdat je een stagevergoeding krijgt.

Over Athenaeum Boekhandel

Athenaeum Boekhandel onderscheidt zich sinds 1966 door haar onafhankelijkheid en eigenzinnigheid, het brede en zorgvuldig samengestelde assortiment en door de vakkennis van haar boekverkopers. Daarnaast spelen wij een actieve rol in de boeken- en tijdschriftenwereld met presentaties, signeersessies, podcasts en andere activiteiten rondom boeken, tijdschriften en schrijvers.

Je vindt Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum op het Spui in Amsterdam, in het Rijksmuseum en in Haarlem. Ook de vermaarde Amsterdamse boekhandels Het Martyrium en Van Rossum zijn onderdeel van de organisatie. In maart 2022 opende Athenaeum Boekhandel een vestiging in Amsterdam-Zuidoost.

Sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kun je mailen of bellen met David Veldman, Winkelmanager: d.veldman@athenaeum.nl of 020 5141460, of Daan Stoffelsen: d.stoffelsen@athenaeum.nl. Schriftelijke reacties kunnen tot maandag 30 juni 2022 worden gericht aan Athenaeum Boekhandel, t.a.v. Christine de Jong, Spui 14-16, 1012 XA Amsterdam of per e-mail naar c.dejong@atheneaum.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.