Stichting de Natuur en Milieufederaties, Utrecht, geplaatst op 4 mei 2021

Stagiair Communicatie, meewerkstage

Logo Stichting de Natuur en Milieufederaties

Vanaf aug/sept 2021, voor minimaal 3 maanden

De Natuur en Milieufederaties bieden een leerzame en afwisselende stageplek aan met goede begeleiding. In de werkzaamheden is geen dag bij ons hetzelfde. Campagnes, social media, pers, digitale nieuwsbrieven, websites, filmen, researchen, interviews doen, flyers maken en meer. Alle facetten van het communicatievak komen dagelijks bij ons langs en eigen ideeën worden op prijs gesteld. We zijn gevestigd in het centrum van Utrecht, op loopafstand van het station en we hebben lekkere fairtradekoffie. Schuif jij bij ons aan? Wij leren je graag de kneepjes van het vak.

Wat zoeken wij?
Wij zoeken een creatieve hbo-stagiair, die sterk is in social media, lekker vlot kan schrijven en dol is op het creëren van content.

Werkzaamheden
Tijdens deze meewerkstage help je mee met alle uitvoerende taken. Er zijn werkzaamheden te doen op onze websites en socialmediakanalen. Samen met een collega zet je een online strategie op. Daarnaast kun je samen met een andere stagiair af en toe op pad voor een interview. Het organiseren van bijeenkomsten en andere acties behoort tot je takenpakketten ook het maken van communicatiemiddelen zoals flyers, posters, filmpjes en werken aan een campagnewebsite, bijvoorbeeld voor onze landelijke Nacht van de Nachtcampagne. En verder natuurlijk alles wat zo dagelijks bij ons langskomt.

Wat bieden wij
Een afwisselende meeloopstage waarbij je ook de tijd krijgt om aan je verslag te werken of af en toe vrij te plannen. Je maakt kennis met veel onderdelen van het communicatievak. Je wordt begeleid door opgeleide communicatieprofessionals. We bieden een stagevergoeding van € 250,- bruto per maand.

Wat vragen wij
-Je bent tweede- of derdejaarsstudent journalistiek, communicatie of een vergelijkbare opleiding op hbo-niveau.
-Je beschikt over een vlotte pen, initiatief en creativiteit
-Je hebt gevoel voor beeld, vormgeving en mogelijk heb je al wat ervaring met een fotobewerkingsprogramma en maak en monteer je al korte filmpjes.
-Je zal gedeeltelijk vanuit huis werken, daarom is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken én weet wanneer je hulp moet vragen.
-Je wilt je graag inzetten voor de natuur en het klimaat.

Bedrijfsinformatie
Stichting de Natuur en Milieufederaties is een landelijk samenwerkingsverband van 12 regionale maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor mooie en duurzame provincies. Dat doen we met heel veel projecten en campagnes, ter stimulering van: schone en duurzame energie uit windmolens en zonne-energie, duurzame landbouw zonder bestrijdingsmiddelen en gif, projecten voor meer natuur en behoud van groen in de provincies, oplossingen die duurzaam en vernieuwend zijn. Vanuit de stichting organiseren we landelijke projecten en campagnes, zoals Nacht van de Nacht, De GoodFoodClub, Energietuinen en Plan Boom. De stagiair(e) gaat ook hiervoor aan de slag.

Reageren
Wil jij stagelopen voor een goed doel? Meld je dan vandaag nog aan als stagiair bij de Natuur en Milieufederaties. Stuur je motivatie en cv naar Stephanie Bosma (communicatieadviseur): s.bosma@natuurenmilieufederaties.nl en 06-81218169. Je kunt hier ook terecht als je nog vragen hebt.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.