Tegel Beeld en Geluid

DNB, Amsterdam, geplaatst op 8 september 2020

Stagiair communicatie en innovatie

Logo DNB

Draag bij aan de versterking van de communicatie over onze digitale strategie als stagiair bij DNB.

Jij hebt impact

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Binnen het toezicht van DNB gebeurt veel op het gebied van innovatie. Aan jou de taak om hierover op de juiste manier intern en extern te communiceren. Hiermee draag je bij aan de digitale strategie en innovatie van ons toezicht. Technologische ontwikkelingen en digitalisering hebben grote invloed op de financiële sector en het toezicht. Nieuwe risico’s moeten we vroegtijdig kunnen signaleren om tijdig te kunnen ingrijpen. Met de digitalisering van onze werkprocessen maken we de uitvoering van het toezicht efficiënter.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Je bent actief betrokken bij nieuwe (digitale) communicatie uitingen, innovatie en events en biedt hands-on ondersteuning aan het Chief Innovation Office Toezicht (CIOT). Naast samenwerking met het CIOT team heb je contact met collega’s van verschillende divisies binnen DNB. Daarnaast ondersteun je in het contact met externe partijen.

Wat ga je precies doen?
• Ondersteunen bij de interne en externe communicatie. Denk hierbij aan het opzetten en uitvoeren van een creatief en digitaal communicatieplan en vernieuwende manieren waarop we onze verschillende doelgroepen zo goed mogelijk kunnen bereiken.
• Meehelpen bij de organisatie van en communicatie over het iForum, waar we het gesprek over innovatie voeren met partijen in de financiële sector. Denk hierbij aan digitale, maar ook fysieke bijeenkomsten met partijen uit de financiële sector.
• Ondersteunen bij de organisatie van en communicatie over interne moonshot campagnes gericht op experimenten met moderne tools voor datagedreven toezicht.
• Meewerken aan de inbreng van DNB met betrekking tot vergelijkbare initiatieven bij internationale toezichthouders, zoals de digitale strategie van de ECB.

Hier doe je dat
Het Chief Innovation Office Toezicht (CIOT) is onderdeel van het toezichtdomein waar we onder meer toezicht houden op banken, verzekeraars, pensioenfondsen en betaalinstellingen. Het CIOT team bestaat uit 15 collega’s met een zeer diverse achtergrond.

Dit breng je mee
Je hebt een sterke interesse in communicatie en innovatie. Je bent energiek, toont initiatief en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent niet bang om mensen te benaderen en snel een netwerk binnen DNB op te bouwen.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
• Je zit in de masterfase van je wo studie, bij voorkeur in de richting Communicatie(wetenschappen) of Marketing.
• Je hebt ervaring met social media (campagnes) en inzet van moderne communicatiekanalen.
• Je hebt ervaring met het coördineren van initiatieven.
• Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
• Je bent vanaf 1 oktober beschikbaar voor een stage van 6 maanden.

Dit bieden we je
Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal op een centrale plek in Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!
• Een stagevergoeding van €570,—bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
• Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
• 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
• Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
• Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
• Een laptop en flexwerkplek.
• Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Zo solliciteer je bij DNB
01 - Verstuur je sollicitatie
Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.
02 - E-assessment
Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.
03 - Eerste gesprek
Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.
04 - Tweede gesprek
Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.
05 - Casus, derde gesprek en/of assessment
Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.
06 - Arbeidsvoorwaardengesprek
Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. DNB valt als overheidswerkgever onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit bekent dat medewerkers van DNB de ambtenarenstatus krijgen. Dit wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek toegelicht.
07 - Screening
Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.
08 - Welkom bij DNB
Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen.

Solliciteer nu!
Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!
Voor deze stage is een justitiële screening van toepassing, de stage ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze stage is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Bachelor, Master, MBO, PhD
36 uur
Niet-financieel risicomanagement

Solliciteer direct

Heb je nog vragen over deze vacature?
Lars van de Ven
hiring manager
+31621123914
Email
Christa de Vries
recruiter
+31631028773
Email

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.